Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

Toplotni talas dostiže vrhunac: Ovako će sutra izgledati region

12 Juli 2024
1 min.
Toplotni talas dostiže vrhunac: Ovako će sutra izgledati region

Toplotni talas dostiže vrhunac. Za petak je aktivno crveno upozorenje za Srbiju, Hrvatsku i veći dio Republike Srpske.

Temperature će na područjima gdje je aktivan meteoalarm dostizati u pojedinim dijelovima i 40 stepeni.

Za Banjaluku se predviđa 36 stepeni, a ni u ostalim gradovima u Srpskoj neće biti ništa bolje. U Čačku je danas po nezvaničnim mjerenjeima registrovano čak 50 stepeni.

Kako meteorolozi ističku, u pitanju je fenomen poznat kao “toplotna kupola”. U meteorologiji kažu stacionirani anticiklon u blokingu.

Meteorolog Vladimir Đurđević objašnjava: Visok pritisak pravi kupolu koja pojačava efekat, poput poklopca koji zadržava visoke temperature.

Ovakvo vrijeme nas očekuje za vikend, kao i u danima ispred nas. Olakšanje se očekuje tek u naredni petak.

GS

Povezani članci

Policija saopštila detalje saobraćajke u kojoj je povrijeđen premijer Srpske

 Policija će protiv D.Š., koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je povrijeđen premijer RS Radovan Višković, podnijeti zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu. Podsjećamo, nezgoda se dogodila juče oko 15.30 časova na magistralnom putu Vlasenica – Kladanj, u mjestu Tišča kod Šekovići. U njoj su povrijeđene tri osobe, od koje je jedna […]

Dan žalosti zbog tragedije u Sanskom Mostu

U Unsko-sanskog kantona je Dan žalosti zbog tragedije u Sanskom Mostu u kojem je ubijeno troje zaposlenih u Gimnaziji. Kantonalna Vlada je odlučila da danas bude održana i komemoracija ubijenima. U pucnjavi u Srednjoškolskom centru u Sanskom Mostu juče su ubijeni direktor škole, sekretarica i profesorica, a počinilac V.M. pokušao je da izvrši samoubistvo, potvrđeno […]