Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Tramp najavio dobre odnose sa Rusijom i Kinom

17 Septembar 2024
1 min.
Tramp najavio dobre odnose sa Rusijom i Kinom

Bivši predsjednik SAD i predsjednički kandidat Republikanske stranke Donald Tramp izjavio je da će se Vašington dobro slagati sa Moskvom i Pekingom ukoliko on pobijedi na izborima sljedećeg mjeseca.

“Ja ne znam da su oni neprijatelji. Mislim da ćemo se sjajno slagati sa Kinom i Rusijom. Želim da navedem Rusiju da riješi situaciju u Ukrajini”, rekao je Tramp.

Predsjednički izbori u SAD biće održani 5. novembra, a Trampov protivnik biće sadašnji potpredsjednik Kamala Heris.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da je prerano da se procijeni spremnost Donalda Trampa da bude posrednik u rješavanju ukrajinske krize, te da se mora sačekati kraj izbora u SAD.

SRNA

Povezani članci

Izlio se Dunav u Budimpešti; Voda došla do zgrade Parlamenta (FOTO, VIDEO)

Dunav se izlio iz korita u Mađarskoj, a voda je poplavila kej i stigla do zgrade Parlamenta u Budimpešti. Kako javljaju mađarski mediji, Dunav je poplavio donji kej u Pešti, a voda je stigla i do zgrade mađarskog parlamenta. Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je jutros na konferenciji za medije da je situacija sa poplavama […]

Snažan zemljotres pogodio Indoneziju

Јedna osoba je poginula, a najmanje 82 su povrijeđene, u zemljotresu jačine 4,9 stepeni po Rihterovoj skali koji je pogodio Zapadnu Јavu u Indoneziji. Epicentar zemljotresa bio je 24 kilometra jugoistočno od pokrajine Bandung i na dubini od 10 kilometara. Oko 700 kuća je oštećeno. Evakuisano je 450 ljudi.