Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Trnovo: Održana Svečana akademija – uručena priznanja

12 Juli 2024
3 min.
Trnovo: Održana Svečana akademija – uručena priznanja

U Trnovu je sinoć održana Svečana akademija povodom slave opštine – Petrovdana, na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, institucijama i kolektivima.

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović rekao je da je opština večeras dodijelila priznanja onima koji su zaslužni za razvoj ove lokalne zajednice.

Povelja opštine dodijeljena je direktoru “Sarajevo gasa” Istočno Sarajevo i predsjedniku Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljku Eleku, ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staši Košarcu, ministru bezbjednosti Nenadu Nešiću i gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću.

Večeras su za doprinos i pomoć ovoj lokalnoj zajednici dodijeljene Plakete poslaniku u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslavu Vujičiću, koji je pomogao zapošljavanje stanovnika Trnova.

Plaketa je dodijeljena i direktoru Šumskog gazdinstva “Treskavica” Miroslavu Bjelici i futsal klubu “Željeznica” zbog izuzetnih sportskih rezultata.

“Šumsko gazdinstvo je ostvarilo dobre rezultate iako nemaju nikakvih kapaciteta”, rekao je Gagović.

Na Akademiji su večeras dodijeljene i zahvalnice uspješnim učenicima, sportistima, a upriličen je i bogat kulturno – umjetnički program.

Opština Trnovo danas proslavlja krsnu slavu – Petrovdan.

NEDELJKU ELEKU POVELJA OPŠTINE ZA IZUZETNE MENADŽERSKE SPOSOBNOSTI

Direktor “Sarajevo-gasa” Istočno Sarajevo i predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek dao je ogroman doprinos razvoju turističke ponude opštine Trnovo, za šta mu je večeras i dodijeljena Povelja opštine.

Elek je rekao da su Trnovo i Jahorina jedno i da svaka nagrada znači.

“Posebno znači kada dolazi iz grada u kojem živite i od ljudi sa kojima smo tim već oko pet godina”, rekao je Elek novinarima.

On je iskazao zadovoljstvo saradnjom s načelnikom Trnova Dragomirom Gagovićem.

“Moram biti ponosan na načelnika, na njegove saradnike, jer smo uradili kapitalne projekte”, rekao je Elek.

On je podsjetio da je na Jahorini urađena gondola, vještačko jezero na Jahorini, da je podignut budžet opštine Trnovo.

Elek je rekao da se trenutno radi na projektu gasifikacije.

“Prva opština u kojoj radimo u Republici Srpskoj je opštini Trnovo”, istakao je Elek i iskazao uvjerenje da će saradnja, istim tempom, biti nastavljena i u budućnosti.

KOŠARCU POVELJA OPŠTINE ZA SVESTRANU POMOĆ

Ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staši Košarci večeras je uručena Povelja opštine Trnovo za svestranu pomoć ovoj lokalnoj zajednici.

Košarac je izrazio veliku zahvalnost za priznanje i naveo da je to dodatna obaveza.

“To nas podstiče da dodatno radimo kako bismo omogućili bolje uslove svakom građaninu, kako bi Trnovo, zajedno sa ostalim opštinama u sastavu grada Istočno Sarajevo, dalo doprinos ukupnom razvoju Srpske”, rekao je Košarac novinarima u Trnovu gdje je večeras održana Svečena akademija povodom krsne slave opštine-Petrovdana.

Košarac je rekao da je institucija opštine Trnovo veoma stabilna.

“Imaju viziju. Činjenica da će ova investiciona godina biti zamajac za Trnovo, preko dva miliona, govori o odgovornosti načelnika Dragomira Gagovića i njegovog tima”, rekao je Košarac.

On je istakao da to može biti dobra osnova za buduće planove opštine.

Košarac je ponovio da je Povelja dodatni motiv za budući zajednički rad.

SRNA

Povezani članci

Jedinstven primjer u Srpskoj: Sve stranke dogovorile fer kampanju i vođenje politike u interesu gradađa Trnova

Političke partije koje izlaze na izbore u opštini Trnovo, SNSD, DNS, PDP i DEMOS danas su, na inicijativu jedinog kandidata za načelnika Miroslava Bjelice (SNSD) održale sastanak i donijele niz zaključaka o vođenju izborne kampanje. Dogovoreno je da naredna kampanja protekne u fer i demokratskom tonu, bez ružnih riječi i medijskih prepucavanja kao i da […]

Škipina, Jugović: Zahvalnost učesnicima tribine i podršci da Pale budu prijestonica Srpske

Inicijator ideje da Pale dobiju status prijestonice poslanik u Narodnoj supštini Republike Srpske Damjan Škipina zahvalio je svim učesnicima, gostima i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku što su podržali ovu inicijativu i učestvovali na današnjoj tribini posvećenoj toj temi. Škipina je rekao da Dodik razumije potrebe građana cijele Republike Srpske. “Prihvatio je ideju da Pale […]