Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

U Srpskoj rođeno 26 beba, po 13 djevojčica i dječaka

01 Oktobar 2024
1 min.
U Srpskoj rođeno 26 beba, po 13 djevojčica i dječaka

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 26 beba, po 13 djevojčica i dječaka, potvrđeno je Srni u porodilištima.


Najviše beba, 11 rođeno je Banjaluci, po tri u Bijeljini, Prijedoru i Nevesinju, po dvije u Gradišci i Zvorniku, a po jedna u Foči i Istočnom Sarajevu.

U Banjaluci je rođeno pet djevojčica i šest dječaka, u Bijeljini dvije djevojčice i jedan dječak, u Prijedoru i Nevesinju po dva dječaka i jedna djevojčica, u Gradišci dva dječaka, u Zvorniku dvije djevojčice, a u Foči i Istočnom Sarajevu po jedna djevojčica.

U porodilištu u Trebinju nije bilo poroda, dok podaci iz porodilišta u Doboju nisu bili dostupni

SRNA

Povezani članci

Počinje Program neinvazivnog prenatalnog testiranja

Trudnice u Republici Srpskoj od danas uzorke krvi za prenatalni test mogu da daju u bolnicama, odnosno Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske. Ovu uslugu će u potpunosti finansirati Fond zdravstvenog osiguranja. Pravo na ovaj test imaju sve trudnice bez obzira na godine, izuzev onih kod kojih test nije izvodljiv. Program neinvazivnog prenatalnog testiranja iz krvi trudnica […]

Mjestimično smanjena vidljivost zbog magle

 Vozačima se jutros skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle, kao i na klizave kolovoze u tim područijima, a povećana je i opasnost od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Izmjene u saobraćaju su na dionicama na kojima se izvode radovi. Na magistralnom putu Srbac-Derventa izmijene su zbog sanacije puta, kao i […]