Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Vatrogasci spasili muškarca koji je pao sa litice u provaliju kod Han Pijeska

26 Juli 2024
1 min.
Vatrogasci spasili muškarca koji je pao sa litice u provaliju kod Han Pijeska

Pripadnici Vatrogasne jedinice Han Pijesak uspjeli su prethodne noći spasiti muškarca P.L. (57) koji je pao sa litice u selu Mrkov kod Han Pijeska, rekli su Srni u Vatrogasnoj jedinici.

Starješina Vatrogasne jedinice Bogdan Jovanović naglasio je da je ovo lice, čuvajući ovce u blizini sela Mrkov, najvjerovatnije palo sa litice u provaliju duboku četiri-pet metara, iz koje zbog povreda nije moglo izaći.

On je rekao da, nakon što se P.L. nije vratio kući, njegova porodica je oko 22 časa obavijestila Policijsku stanicu Han Pijesak.

Jovanović, koji je bio i vođa akcije spasavanja, istakao je da su u akciju potrage za nestalim licem uključeni i vatrogasci, koji su nakon što je lice oko ponoći uočeno u provaliji, intervenisali prokrčivši stazu na nepristupačnom terenu kroz gusto rastinje, da bi uspjeli povrijeđenog izvući.

U akciji spasavanja učestvovalo je osam vatrogasaca, a intervencija je trajala do 1.15 časova.

Prema saznanjima Vatrogasne jedinice, povrijeđeni P.L. je prevezen o Bolnicu u Zvornik na liječenje i za sada je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

SRNA

Povezani članci

Jedinstven primjer u Srpskoj: Sve stranke dogovorile fer kampanju i vođenje politike u interesu gradađa Trnova

Političke partije koje izlaze na izbore u opštini Trnovo, SNSD, DNS, PDP i DEMOS danas su, na inicijativu jedinog kandidata za načelnika Miroslava Bjelice (SNSD) održale sastanak i donijele niz zaključaka o vođenju izborne kampanje. Dogovoreno je da naredna kampanja protekne u fer i demokratskom tonu, bez ružnih riječi i medijskih prepucavanja kao i da […]

Škipina, Jugović: Zahvalnost učesnicima tribine i podršci da Pale budu prijestonica Srpske

Inicijator ideje da Pale dobiju status prijestonice poslanik u Narodnoj supštini Republike Srpske Damjan Škipina zahvalio je svim učesnicima, gostima i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku što su podržali ovu inicijativu i učestvovali na današnjoj tribini posvećenoj toj temi. Škipina je rekao da Dodik razumije potrebe građana cijele Republike Srpske. “Prihvatio je ideju da Pale […]