Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Škipina, Jugović: Zahvalnost učesnicima tribine i podršci da Pale budu prijestonica Srpske

07 Septembar 2024
2 min.
Škipina, Jugović: Zahvalnost učesnicima tribine i podršci da Pale budu prijestonica Srpske

Inicijator ideje da Pale dobiju status prijestonice poslanik u Narodnoj supštini Republike Srpske Damjan Škipina zahvalio je svim učesnicima, gostima i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku što su podržali ovu inicijativu i učestvovali na današnjoj tribini posvećenoj toj temi.

Škipina je rekao da Dodik razumije potrebe građana cijele Republike Srpske.

“Prihvatio je ideju da Pale budu prijestonica i staće iza nje. Rekao je da će uskoro pokrenuti incijativu za donošenje zakona po kojem će Pale dobiti status prijestonice”, izjavio je Škipina medijima nakon završetka tribine.

On je istakao da je ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović iskazao namjeru da pomogne i u tehničkom smislu, na način da Srbija, onog dana kada Pale budu prijestonica, pomogne izgradnju objekta.

Škipina je naveo da je predsjednik Republike Srpske rekao da bi se tu mogle održavati i sjednice Vlade i Narodne skupštine.

Načelnik Pala Boško Jugović ocijenio je da su diskusije učesnika pokazale da Palama realno pripada status prijestonice Republike Srpske za sve istorijske momente u kojima je ovo mjesto učestvovalo.

“Od formiranja prvih institucija, Vlade, Vojske Republike Srpske, svega onoga što smo zajedno sa ostalim gradovima unijeli u Republiku Srpsku, mi to zaslužujemo”, rekao je Jugović novinarima nakon završene naučne tribine “Pale – prijestonica Srpske”.

Podsjećajući da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao da su to sad tehnički detalji, Jugović je dodao da je sada na redu njiihova realizacija.

“To će prije svega biti moralna sastisfakcija za sve stanovnike Pala, Istočnog Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije, ali će pružiti i određene benefite u privrednom i drugim segmentima”, naglasio je Jugović.

Načelnik Pala je zaključio da i današnja posjeta učesnika tribine i drugih gostiju pokazuje da su Pale, iako naizgled malo mjesto, veliko u srcu Republike Srpske, što je za ponos.

SRNA

Povezani članci

Stevandić otkrio spomen-ploču na Novom Zejtinliku

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poklonio je danas i otkrio spomen-ploču na ulaznoj kapiji Vojničkog spomen-groblja Novi Zejtinlik na Sokocu i posjetio spomen-sobu u kojoj se nalaze fotografije 630 poginulih srpskih boraca. Stevandić je, nakon otkrivanja spomen-ploče na kojoj ispod grba Nemanjića piše “Pod ovim grbom su položili zakletvu”, rekao novinarima da je […]

Ujedinjena Srpska ozvaničila početak kampanje u Istočnom Novom Sarajevu

Ujedinjena Srpska ozvaničila je danas početak kampanje u Istočnom Novom Sarajevu, a lider ove partije Nenad Stevandić poručio je da na predstojećim izborima očekuje dobre rezultate. Stevandić je izrazio uvjerenje da će Istočno Sarajevo sa svim svojim opštinama nakon izbora ući u mirnu političku fazu. On je rekao Srni da i kampanja i izbori treba […]