Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vučević: Slučaj Hajrizija pokazuje da će napadi na Srbiju biti mnogostruki

20 Juli 2024
2 min.
Vučević: Slučaj Hajrizija pokazuje da će napadi na Srbiju biti mnogostruki

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je da slučaj Fatona Hajrizija, ubice srpskog policajca u Loznici, pokazuje da će napadi na Srbiju biti mnogostruki, te istakao da se mora pratiti šta se dešava na Kosovu i Metohiji i pojačati kontrola administrativne linije.

Vučević je ocijenio da istraga u ovom slučaju mora da pruži odgovore na pitanje zašto je on ušao u centralnu Srbiju i kuda se uputio.

“Istraga mora da pruži odgovore na brojna pitanja, kako je došao u `preševsku dolinu`, kako je organizovan prevoz, a u tome su učestvovali ljudi srpske i bošnjačke nacionalnosti, gde mu je bila konačna adresa, sa kojim razlogom je ušao u centralnu Srbiju, gde se uputio, da li ka BiH ili je trebalo da ostane u Srbiji”, rekao je Vučević za TV “Pink”.

On je naveo da nije istina da je Hajrizi išao ka NJemačkoj, jer Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbjednosno-informativna agencija raspolažu informacijama da je imao falsifikovanu njemačku boravišnu dozvolu.

“Zašto bi išao naoružan ako je imao uredne papire? On se uputio na neki zadatak za koji je bio spreman, a pričamo o teroristi i balisti koji je ubio ruskog vojnika na Kosovu i Metohiji i zbog toga je bio u zatvoru”, rekao je Vučević.

On je ocijenio da sve to pokazuje da će udari i napadi na Srbiju biti mnogostruki i da se mora pojačati kontrola oko administrativne linije.

“Moramo dobro da pratimo šta se dešava na Kosovu i Metohiji. Tamo režim Aljbina Kurtija sprovodi teror nad Srbima i spreman je za dalju destabilizaciju regiona”, rekao je Vučević.

U Loznici je u noći između srijede i četvrtka, 24. i 25. jula, ubijen policajac Nikola Krsmanović /34/, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić /50/ teško ranjen prilikom kontrole “mercedesa” tutinskih registracija.

Napadač Faton Hajrizi prilikom izlaska iz vozila pucao je iz pištolja, pogodivši Krsmanovića u grudi, a Ilića u rame, nakon čega je pobjegao.

Ubicu su juče likvidirali pripadnici policije u okolini Loznice.

SRNA

Povezani članci

U Čačku održana komemoracija Bori Đorđeviću

Bora Đorđević je bio muzičar, pjesnik, patriota koji je istinski živio ono što je pjevao, radio snagom vulkana i riječima slikao život onakvim kakav jeste, izjavio je ministar kulture Srbije Nikola Selaković u Čačku na komemoraciji legendarnom rok muzičaru. “On je opominjao i radovao nas, uvek sa mnogo ljubavi za svoj narod. Razumeo je sve […]

Priština zatvorila za saobraćaj administrativne prelaze Brnjak i Merdare

Vlasti u Prištini zatvorile su za saobraćaj punktove Brnjak i Merdare pošto su aktivisti više srpskih udruženja blokirali saobraćaj u blizini nekoliko administrativnih punktova iz pravca centralne Srbije i Crne Gore, javio je RTS. Zbog upada policajaca u zgrade srpskih institucija na sjeveru, juče nešto poslije 18.00 časova počela je blokada saobraćaja par kilometara od […]