Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vučić: Dva dana bukvalnog širenja mržnje iz Sarajeva protiv Srbije

10 Juli 2024
2 min.
Vučić: Dva dana bukvalnog širenja mržnje iz Sarajeva protiv Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prethodna dva dana iz Sarajeva, bez ikakvog osnova, vođena najprljavija kampanja protiv Srbije i “bukvalno širenje mržnje”.

On je dodao da je ta “jeziva kampanja” u Sarajevu i BiH organizovana uz podršku nekih drugih službi, a protiv onih koji predstavljaju Srbiju, da bi na kraju ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković i ministar odbrane Zukan Helez rekli da je sve urađeno u skladu sa procedurama.

Govoreći o nedavnom dolasku kadeta Srbije u Prijedor na obilježavanju 82 godine od Bitke na Kozari na Mrakovici, Vučić je podsjetio da je to organizovano čitavu deceniju, svake godine, i zapitao zbog čega je sada bila potrebna takva kampanja iz BiH.

“Čak i vaši mediji su to radili u Beogradu, želeći da nas predstave kao militaristički nastrojene i kao neke koji žele da osvajaju po regionu”, rekao je Vučić novinarima u Rudnom kod Kraljeva.

Povodom izjave Veslija Klarka da Vučić želi da razbije BiH i uzme sjever samoproglašenog Kosova, kao i američkog predsjednika DŽozefa Bajdena kako je NATO bombardovanje SRJ 1999. godine spriječilo etničko čišćenje na ovim prostorima, Vučić je ocijenio da su oni prilično nemoćni u svojoj mržnji i lošem odnosu prema Srbiji.

Vučić je naglasio da Srbija ne želi nikoga da osvaja.

Govoreći o kampanji protiv projekta “Jadar”, Vučić je rekao da je to bilo “pravo malo remek djelo najmanje dvije zapadne službe”.

SRNA

Povezani članci

Sahranjen Bora Đorđević

Legenda rokenrola Bora Đorđević sahranjen je danas na groblju u Čačku uz kultnu pjesmu “Pogledaj dom svoj, anđele”. Opijelo su služili sveštenici Eparhije žičke, sahrana je završena dugim aplauzom prisutih. Sahrani su prisustvovali porodica Bore Đorđevića, članovi benda “Riblja čorba”, ministar kulture Srbije Nikola Selaković, bivši predsjednik SRJ Vojislav Koštunica, bivši fudbaler “Crvene zvezde” Boško […]

U Čačku održana komemoracija Bori Đorđeviću

Bora Đorđević je bio muzičar, pjesnik, patriota koji je istinski živio ono što je pjevao, radio snagom vulkana i riječima slikao život onakvim kakav jeste, izjavio je ministar kulture Srbije Nikola Selaković u Čačku na komemoraciji legendarnom rok muzičaru. “On je opominjao i radovao nas, uvek sa mnogo ljubavi za svoj narod. Razumeo je sve […]