Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Јevremović pušten iz bolnice; Dačić uručio plaketu za hrabrost (VIDEO)

08 Juli 2024
2 min.
Јevremović pušten iz bolnice; Dačić uručio plaketu za hrabrost (VIDEO)

Žandarm Miloš Јevremović koji je 29. juna povrijeđen u teroritičkom napadu danas je pušten iz bolnice, a ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić dočekao ga je u Odredu Žandarmerije u Beogradu.

Јevremovića je prilikom dolaska u kasarnu prošao svečani špalir koji su napravile njegove kolege.

Dačić je Јevremoviću uručio plaketu za hrabrost.

– Za ovaj trenutak želimo da mu uručimo jednu plaketu za izuzetnu hrabrost i posvećenost u obavljanju policijskog posla, da ima za uspomenu na izlazak iz bolnice – rekao je Dačić.

Dačić je prethodno istakao da je herojski pripadnik Žandarmerije Miloš Јevremović izašao iz bolnice nakon uspješne operacije.

Јevremović je zahvalio na podršci svojim kolegama, Dačiću kao i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što su došli da ga obiđu u trenucima koji su bili teški za njega i njegovu porodicu.

– Dobro sam, kao što vidite, i mislim da su moje kolege zadovoljne mojim postupanjem i ministar nadam se, tako da idemo dalje i mogu da kažem da Srbija treba da bude ponosna na ljude kao što sam ja – rekao je on.

Dodao je da ne bi da se hvali i da ima još mnogo momaka koji su vrijedni i koji žele da Srbija bude bezbjedna.

Јevremović (34) je ranjen 29. juna u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, koji je okarakterisan kao teroristički akt, kada je pogođen samostrijelom u vrat.

Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Јevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je ranije da će žandarm Miloš Јevremović biti odlikovan.

Tanjug

Povezani članci

Priština zatvorila za saobraćaj administrativne prelaze Brnjak i Merdare

Vlasti u Prištini zatvorile su za saobraćaj punktove Brnjak i Merdare pošto su aktivisti više srpskih udruženja blokirali saobraćaj u blizini nekoliko administrativnih punktova iz pravca centralne Srbije i Crne Gore, javio je RTS. Zbog upada policajaca u zgrade srpskih institucija na sjeveru, juče nešto poslije 18.00 časova počela je blokada saobraćaja par kilometara od […]

U Čačku sahrana Bore Đorđevića

U Čačku će danas biti sahranjen legendarni rok muzičar Bora Đorđević. Prije sahrane biće održana komemoracija. Legendarni roker preminuo je 4. septembra u Kliničko-bolničkom centru u Ljubljani poslije teške borbe sa hronično opstruktivnom bolešću pluća.