Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Bubić: Sud BiH odgodio pretres protiv predsjednika Srpske za 18. septembar

06 Septembar 2024
1 min.
Bubić: Sud BiH odgodio pretres protiv predsjednika Srpske za 18. septembar

Goran Bubić, advokat predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, izjavio je Srni da je Sud BiH zbog obaveza predsjedika Republike uvažio zahtjev odbrane i pretres koji je zakazan za 11. septembar odgodio za 18. septembar.


Na posljednjem ročištu 28. avgusta sudija Sena Uzunović pročitala je prijedloge narednih i rekla da je planirano da budu održane 11. septembra u 13.00 časova, 18. septembra u 13.00 i 25. septembra u 13.00 časova.

Tužilaštvo BiH tereti predsjednika Srpske i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Miloša Lukića za “nepoštovanja odluka Kristijana Šmita” zbog čega se i protiv njih vodi proces pred Sudom BiH.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Nemjerljiva važnost očuvanja nacionalnog jedinstva i ideala

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac čestitao je građanima Republike Srpske i Srbije, kao i svim Srbima širom svijeta 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i poručio da taj dan podsjeća na nemjerljivu važnost očuvanja nacionalnog jedinstva i slobode, najsvetijih ideala srpskog naroda. “Ovaj praznik obilježavamo u znak sjećanja na proboj […]

Danas oblačno sa padavinama, na planinama snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti pretežno oblačno, ponegdje sa kišom, na planinama sa snijegom. Najviša temperatura vazduha iznosiće od 16 do 22 stepena Celzijusova. Na sjeverozapadu su moguće i obilnije padavine, a uveče i u noći na nedjelju kiša će jačati, kao i vjetar, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. […]