Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Nemjerljiva važnost očuvanja nacionalnog jedinstva i ideala

14 Septembar 2024
2 min.
Košarac: Nemjerljiva važnost očuvanja nacionalnog jedinstva i ideala

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac čestitao je građanima Republike Srpske i Srbije, kao i svim Srbima širom svijeta 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i poručio da taj dan podsjeća na nemjerljivu važnost očuvanja nacionalnog jedinstva i slobode, najsvetijih ideala srpskog naroda.


“Ovaj praznik obilježavamo u znak sjećanja na proboj Solunskog fronta. Naša istorija naučila nas je da bez slobode srpski narod nema svoje države. Kad god smo u istoriji bili razjedinjeni kao narod, postajali smo žrtva onih koji nam ne žele i ne misle ništa dobro”, rekao je Košarac.

On je poručio da je za Srbe najvažnije da ostanu okupljeni oko nacionalnih ciljeva i da kao jedinstven politički narod obilježavaju zajedničke praznike, pokazujući snagu i sposobnost opstanka i trajanja.

“Srpska i Srbija danas imaju odgovorna rukovodstva na čelu sa predsjednicima Miloradom Dodikom i Aleksandrom Vučićem, na čiju inicijativu obilježavamo zajedničke praznike”, naveo je Košarac na “Instagramu”.

On je naglasio da je za opstanak srpskog naroda, za dalji napredak ključno da u zajedništvu i sabornosti, okupljen oko Srpske i Srbije, očuva svoj identitet, pismo, kulturu, običaje, vjeru i krsnu slavu.

“Važno je da očuvamo volju našeg naroda i snagu naših institucija, bez obzira na ogromne pritiske zapadnih centara moći i njihove nečasne namjere da ugroze srpski nacionalni interes”, poručio je Košarac.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, 15. septembar, Srbija i Republika Srpska zajednički obilježavaju.

Ovaj praznik ustanovljen je 2020. godine kao dan sjećanja na Proboj solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu.

SRNA

Povezani članci

Bosančić: Niko ne može osporiti zakone koje je usvojila Narodna skupština

Niko, pa ni direktor “Službenog glasnika” ne može da ospori objavljivanje zakona koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske, rekao je danas generalni sekretar Skupštine Srpske Boran Bosančić, svjedočeći na ročištu pred Sudom BiH u procesu protiv predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktora “Služenog glasnika” Milošu Lukiću. Bosančić, koji je predsjednik Upravnog odbora […]

Pucar: Svjedok potvrdio da su se Dodik i Lukić ponašali u skladu sa zakonom

Generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske Boran Bosančić, koji je danas svjedočio u predmetu koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Miloša Lukića, potvrdio je da su se i Dodik i Lukić ponašali u skladu sa zakonom, rekao je Lukićev advokat Miljkan Pucar. […]