Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić: Zakon o Palama kao prijestonici bio bi od velikog značaja za grad

15 Septembar 2024
2 min.
Ćosić: Zakon o Palama kao prijestonici bio bi od velikog značaja za grad

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je danas na Palama da bi donošenje zakona o Palama kao prijestonici Republike Srpske bilo od velikog značaja i za cijeli grad Istočno Sarajevo.

Ćosić je rekao da je neupitno učešće u predlaganju zakona koji će ojačati i poziciju grada, te da zakon o prijestonici Republike Srpske mora biti praćen izmjenama i dopunama Zakona o gradu Istočno Sarajevo, u koji će biti unesena odredba da su Pale, koje su u sastavu grada, prijestonica.

“To daje jedan značaj i težinu, kako Palama, tako i cijelom gradu Istočno Sarajevo”, istakao je Ćosić.

On je dodao da je veoma bitno da se ravnomjerno razvijaju sve opštine, te sjedišta određenih institucija, po usvajanju zakona, treba da budu na Palama.

“Time ćemo ojačati grad u svakom smislu i pokazati da ova regija nastupa jedinstveno i da ima osnov za svoje buduće pozicioniranje u strukturi Republike Srpske”, rekao je Ćosić novinarima nakon sastanka poslanika iz parlamentarnih stranaka SNSD-a, DNS-a i DEMOS-a sa područja Sarajevsko-romanijske regije o temi “Pale-prijestonica Srpske”, koji je inicirao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina.

Ćosić je podsjetio da su Pale centralna opština u sastavu grada i da je to mjesto gdje su nastale sve institucije Republike Srpske.

“Sve ono što se veže za bilo koju gradsku opštinu nama je veoma bitno, a Pale posebno, jer su tu nastale institucije Republike Srpske i vlast bila u najtežim vremenima. Srpsko Sarajevo tada je bilo mjesto gdje je Republika Srpska i stvorena i odbranjena”, rekao je Ćosić.

SRNA

Povezani članci

KATIĆ: Nastavljamo sa vizijom da Istočno Novo Sarajevo bude najpoželjnije mjesto za život u zemlji

Jovan Katić (SNSD), aktuelni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, jedini je kandidat za načelnika ove opštine na lokalnim izborima. Iako su iza njega samo četiri godine mandata, čini se da je to bilo dovoljno da ostale stranke procijene da nemaju adekvatnog kandidata koji bi 6. oktobra pokušao da dobije više glasova od Katića. Činjenica da […]

Drugi sajam domaćih proizvoda 29. septembra u Trnovu

Udruženje žena “Trnovke” i opština Trnovo u nedelju, 29. septembra organizuju Drugi sajam domaćih proizvoda “Kad se vrijedne ruke slože”. Svi zainteresovani učesnici mogu se prijaviti na kontakt telefone 065/371-886 i 066/367-091, najkasnije do 25. septembra. Za tri najkreativnija štanda obezbijeđene su nagrade, a planiran je i kulturno- umjetnički program, saopšteno je iz opštine Trnovo. […]