Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Danas oblačno i suvo, ponegdje moguća slaba kiša

18 Septembar 2024
1 min.
Danas oblačno i suvo, ponegdje moguća slaba kiša

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti umjereno do pretežno oblačno uz kraće sunčane periode i uglavnom suvo, dok će slaba kiša padati na jugu i jugoistoku.


Nove padavine očekuju se u noći na četvrtak na jugu i jugozapadu, a do narednog jutra proširiće se ka sjeveru. Na jugu će ponegdje biti i pljuskova sa grmljavinom uz jače padavine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar istočnih smjerova, a popodne i uveče povremeno jak.

Dnevna temperatura vazduha od 17 do 23, u višim predjelima od 13 stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica tri, Čemerno osam, Han Pijesak, Mrakovica i Srbac devet, Mrkonjić Grad i Kalinovik 10, Doboj, Drinić i Sokolac 11, Banjaluka, Bijeljina, Prijedor, Gacko, Novi Grad, Ribnik, Srebrenica, Šipovo, Sarajevo, Tuzla i Bihać 12, Zvornik, Foča, Višegrad i Drvar 13, Rudo i Livno 14, Bileća 15, Trebinje 16, te Mostar i Neum 20 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa u Trebinju, Bišegradu i Bileći pao je po litar kiše po metru kvadratnom.

SRNA

Povezani članci

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u vropsku uniju i Šengen za građane država koje nisu dio evropske/šengenske porodice, pa tako i za nosioce BiH pasoša. Osim već ustaljene pasoške kontrole, uzimaće se otisci najmanje četiri prsta, te fotografisati svaki putnik. Radi se o stupanju na snagu EES sistema, ustanovljenog u novembru […]

BiH kolateralna šteta migrantske krize

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da je BiH samo tranzitna ruta migranata i da je na neki način kolateralna šteta migrantske krize koju nije izazvala. Nešić je nakon otvaranja “Sarajevskog migracionog dijaloga” na Jahorini rekao da će na ovom dvodnevnom događaju biti govora na koji način da se riješi problem migrantske […]