Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

Dodik i Vučić na otvaranju srpske kuće u Parizu

27 Juli 2024
2 min.
Dodik i Vučić na otvaranju srpske kuće u Parizu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovati otvaranju Srpske kuće u Parizu.


Srpska kuća u Parizu smještena je u takozvanom Parku nacija. U unutrašnjosti su na zidovima ispisana imena srpskih olimpijaca kroz istoriju, a u okviru Srpske kuće biće predstavljena i srpska ekonomija.

Vučić je juče rekao da će se Srpska kuća nalaziti odmah pored Francuske kuće, što je velika prilika i ogromna čast.

“Mi ćemo tu imati mnogo programa od predstavljanja naše kuhinje do onoga što mi se čini da je važnije, a to je predstavljanje naše ekonomije i razgovori sa poslovnim partnerima”, rekao je Vučić i dodao da će to biti kuća za sve Srbe koji budu u Parizu tokom Olimpijade, ali i velika podrška olimpijskom timu.

Dodik je juče doputovao u Pariz gdje je prisustvovao otvaranju Olimpijskih igara i istakao mu je to veliko zadovoljstvo i da će svim srcem navijati za Srbiju, očekujući bogatu “žetvu” medalja.

On je ranije rekao da će, osim otvaranju Olipijade i Srpske kuće, prisustvovati i košarkaškoj utakmici Srbije i Sjedinjenih Država.

LJetne Olimpijske igre sinoć su zvanično otvorene u Parizu, na rijeci Seni. Na Olimpijskim igrama učestvovaće više od 10.000 sportista iz više od 200 zemalja, a Olimpijski tim Srbije predstavljaće 113 sportista u 15 sportova.

SRNA

Povezani članci

CIK: Zahtjeve za ponovno brojanje glasova podnositi nakon objavljivanja utvrđenih rezultata

 Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je danas da trenutno objavljuje preliminarne rezultate lokalnih izbora i da je zbog toga preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje glasačkih listića. CIK će objavljivati preliminarne rezultate lokalnih izbora svaki dan u 15.00 časova do subote, 12. oktobra. Utvrđeni izborni rezultati će uslijediti tek kad se objedine rezultati sa […]

Radovan Karadžić odvezen u bolnicu bez ikakvog objašnjenja

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji služi zatvorsku kaznu u nehumanim uslovima u Velikoj Bitaniji, odvezen je u bolnicu bez ikakvog objašnjenja i prava da se javi porodici, rekla je Srni njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević i upozorila da u Britaniji prave alibi i čine nešto izuzetno sumnjivo. Ona je istakla da je Karadžić […]