Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Spremni izlazimo na izbore i očekujemo pobjedu; Tužbe protiv članova CIK-a (VIDEO)

05 Juli 2024
2 min.
Dodik: Spremni izlazimo na izbore i očekujemo pobjedu; Tužbe protiv članova CIK-a (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da ova stranka spremno izlazi na lokalne izbore u oktobru i da očekuje pobjedu.

– Izlazimo na izbore u 76 lokalnih zajednica, od čega 64 u Republici Srpskoj, 11 u FBiH, plus Brčko distrikt. Od 64 načelničke i gradonačelničke pozicije u Srpskoj, imamo svog kandidata u 63, a za Kupres imamo zajedničkog kandidata kojeg podržavamo. Imamo i četiri kandidata za načelnika u Federaciji BiH – rekao je Dodik nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a.

Dodik je istakao da su odnosi sa koalicionim partnerima veoma dobri, da će SNSD voditi fer kampanju i da to očekuje od svih učesnika lokalnih izbora.

On je istakao da je ekonomska situacija u Republici Srpskoj stabilna i da Srpska izvršava sve svoje obaveze.

Kada je riječ o odluci CIK-a o četvrtom srpskom delegatu u Domu naroda PS BiH, Dodik je rekao da SNSD odbacuje čitavu proceduru izbora, nazivajući je blamažom. Najavio je tužbe protiv članova CIK-a.

– Iskoristićemo sva pravna sredstva, spremni smo da idemo i do Strazbura. Zbog činjenice da je potrebno proći sve lokalne nivoe, biće iskorištena sva pravna sredstva od strane SNSD-a i našeg kandidata pojedinačno koji će ustati sa privatnim tužbama protiv svih članova CIK-a. Privatno ćemo ih tužiti zbog zloupotrebe i kršenja zakona – istakao je Dodik.

RTRS

Povezani članci

Počinje Program neinvazivnog prenatalnog testiranja

Trudnice u Republici Srpskoj od danas uzorke krvi za prenatalni test mogu da daju u bolnicama, odnosno Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske. Ovu uslugu će u potpunosti finansirati Fond zdravstvenog osiguranja. Pravo na ovaj test imaju sve trudnice bez obzira na godine, izuzev onih kod kojih test nije izvodljiv. Program neinvazivnog prenatalnog testiranja iz krvi trudnica […]

U Srpskoj rođeno 26 beba, po 13 djevojčica i dječaka

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 26 beba, po 13 djevojčica i dječaka, potvrđeno je Srni u porodilištima. Najviše beba, 11 rođeno je Banjaluci, po tri u Bijeljini, Prijedoru i Nevesinju, po dvije u Gradišci i Zvorniku, a po jedna u Foči i Istočnom Sarajevu. U Banjaluci je rođeno pet djevojčica i […]