Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Izvoz BiH u prvom polugodištu u deficitu šest milijardi maraka

22 Juli 2024
1 min.
Izvoz BiH u prvom polugodištu u deficitu šest milijardi maraka

Izvoz BiH u prvom polugodištu iznosio je 7,964 milijardi KM, što je manje za 8,3 odsto nego u istom periodu prošle godine, dok je uvoz iznosio 14,051 milijardu KM, što je više za 3,1 odsto u odnosu na prvih šest mjeseci lani.

Pokrivenost uvoza izvozom u prvom polugodištu iznosila je 56,7 odsto, dok je spoljnotrgovinski robni deficit iznosio 6,087 milijardi KM, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Izvoz u zemlje Cefte u šest mjeseci iznosio je 1,263 milijarde KM, što je manje za 21,6 odsto u odnosu na isti period 2023. godine, dok je uvoz iznosio 1,59 milijardi KM, što je više za 0,3 odsto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine.

Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama Cefte iznosila je 79,4 odsto.

Izvoz u zemlje EU u prvom polugodištu iznosio je 5,933 milijarde KM, što je manje za 7,3 odsto nego u istom periodu lani, dok je uvoz iznosio 8,417 milijardi KM, što je više za 6,1 odsto u odnosu na prvih šest mjeseci 2023.

Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama EU iznosila je 70,5 odsto.

SRNA

Povezani članci

Ubijen maloljetni migrant u Bihaću

U sukobu migranata u Bihaću jedno lice je smrtno stradalo, a u toku je potraga za počiniocem, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona /USK/. Prema izvještaju iz policije, sukob više lica dogodio se juče u 18.25 časova na gradskom šetalištu u Borićima, u neposrednoj blizini migrantskog kampa u kojem su smještene osobe iz […]

U Spomen-parku Garavice kod Bihaća postavljena ratna zastava BiH

Ratna zastava BiH postavljena je u Spomen-parku Garavice kod Bihaća, gdje je na najbrutalniji način pobijeno desetine Srba u Drugom svjetskom ratu i gdje će danas biti obilježene 83 godine od ustaškog zločina nad 12.000 Srba, među kojima je bio veliki broj djece. Zastava je na mjestu gdje to nije dozvoljeno, čak ni po federalnim […]