Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Led padao u Sloveniji, padavine najavljene i u Hrvatskoj (FOTO)

27 Jun 2023
1 min.
Led padao u Sloveniji, padavine najavljene i u Hrvatskoj (FOTO)

Led veličine tri centimetra pao je u okolini Bleda u Sloveniji, a prema najavi hrvatskog Hidrometeorološkog zavoda nevrijeme se očekuje i u Hrvatskoj.

Sloveniju je nevrijeme sa gradom pogodilo u ranim popodnevnim časovima – u gorenjskoj regiji padao je led veličine oraha.

Nevrijeme je zahvatilo i Bled, Kranjsku Goru i okolinu Kranja.

Led je uništio polja na području Duplje između mjesta Nakle i Tržiča, prenose slovenački mediji.

U većini dijelova Hrvatske, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, poslije podne i uveče se očekuju kiša i grmljavina, a ponegdje i izraženiji pljuskovi.

Hrvatski Hidrometeorološki zavod za danas je za dijelove zemlje izdao žuto upozorenje koje označava potencijalno opasno vrijeme. Žuto upozorenje odnosi se na područja karlovačke, gospićke i riječke regije, gdje se očekuju lokalno izraženi pljuskovi sa grmljavinom.

SRNA

Povezani članci

Prebio majku pa poručio da će “napraviti veći masakr nego što je bio u Ribnikaru”

Nasilnik B.P. (35) nakon što je pretukao majku, pobjegao je od kuće i poslao joj poruku u kojoj je pisalo da će “napraviti veći masakr nego što je bio u Ribnikaru” o čemu je nesrećna žena odmah obavijestila policiju, saznaje “Telegraf.rs”. Ekspresnom akcijom policije odmah je uhapšen i predat tužilaštvu Kako piše “Telegraf”, B.P. je prije dva […]

Četrnaesti dan blokade srpskih institucija na sjeveru KiM; Četvorici mladića 30 dana kućnog pritvora

Zaposleni u privremenim opštinskim organima, PIO fondu, kancelariji za Kosovo i Metohiju – i dalje, 14 dana od početka blokade, ne mogu na svoja radna mjesta. Četvorici srpskih mladića sa sjevera KiM, pritvorenih zbog navodnog napada na takozvanu kosovsku policiju, određen je kućni pritvor od mjesec dana. Srbi su tokom njihovog saslušanja protestovali. Blokada privremenih […]