Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Modi: Spremni smo da pomognemo u mirnom rješavanju ukrajinskog sukoba

22 Oktobar 2024
1 min.
Modi: Spremni smo da pomognemo u mirnom rješavanju ukrajinskog sukoba

Sukob između Rusije i Ukrajine mora se riješiti na miran način, a Indija je spremna da pruži svu moguću pomoć u tome, izjavio je indijski premijer Narendra Modi.

“Mi smo u redovnom kontaktu u vezi sa sukobom između Rusije i Ukrajine. Kao što sam i ranije govorio, vjerujemo da probleme treba riješiti na miran način i mi u potpunosti podržavamo pravovremeno uspostavljanje mira i stabilnosti. Mi u svim svojim naporima dajemo prednost čovječanstvu i spremni smo da u budućnosti pružimo bilo kakvu pomoć”, rekao je Modi na sastanku sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom na marginama Samita BRIKS-a u Kazanju.

On je istakao da je zahvalan ruskom predsjedniku na prijateljstvu i gostoljubivosti u Kazanju.

Modi je dodao da činjenica da je već drugi put u Rusiji u posljednjih nekoliko mjeseci govori o koordinaciji i snažnom prijateljstvu sa Moskvom.

Povezani članci

Bivši predsjednik Perua osuđen na 20 godina zbog primanja mita

Bivši predsjednik Perua Alehandro Toledo osuđen je na 20 godina i šest mjeseci zatvora zbog primanja mita od brazilske građevinske kompanije Odebreht, sada poznate kao Novonor. Toledo je osuđen za primanje 35 miliona dolara mita od te kompanije u zamjenu za to što joj je dozvolio da dobije ugovor za izgradnju puta koji trenutno povezuje […]

Počinje Samit šefova država BRIKS-a; Prisustvuje predsjednik Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovaće do sada najvećem Samitu šefova država BRIKS-a koji počinje danas i trajaće do 24. oktobra. Republika Srpska pozvana je na Samit kao posmatrač.  Dodik će se na Samitu, sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i drugim liderima zemalja koji promovišu vrijednosti koje odgovaraju i Srpskoj. Predsjednik Srpske je istakao […]