Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Na “Boričkoj pitijadi” izabrane najbolje posne krompiruše

12 Juli 2024
1 min.
Na “Boričkoj pitijadi” izabrane najbolje posne krompiruše

Za najbolju posnu pitu krompirušu na četvrtoj “Boričkoj pitijadi” održanoj danas na Borikama proglašena je pita domaćice Zorice Nedić, drugo mjesto pripalo je Braniki Džida, a treće Vasilisi Koranić, rekla je Srni predsjednik Udruženja žena “Borike” Ivana Planojević.

Ona je dodala da je za naljepše dekorisanu pitu izabrana pita domaćice Milane Đerić iz Udruženja žena “Rogatica”, te navela da je prva nagrada iznosila 100 KM, druga 70 KM i treća 50 KM.

Prema njenim riječima, ove godine su se za učešće na “Boričkoj pitijadi” prijavile 24 domaćice, što je najviše do sada.

Ona je izrazila zahvalnost sponzorima manifestacije koji su pomogli njeno održavanje i obezbijedili nagrade za tombolu, organizovanu za najmlađe posjetioce.

Planojevićeva je podsjetla da je “Borička pitijada” organizovana u okviru programa obilježavanja crkvene slave Petrovdana Hrama Svetih apostola Petra i Pavla na Borikama, udaljenim od Rogatice oko 19 kilometara.

“Cilj nam je promocija tradicije i Boričkog kraja, ručnog rada i ženskog stvaralaštva”, navela je Planojevićeva.

Organizatori “Boričke pitijade” su Udruženje žena “Borike” i Crkvena opština Borike, uz podršku Javne ustanove Turistička organizacije opštine Rogatica.

Udruženje žena “Borike” osnovano je 2017. godine i okuplja 16 aktivnih članica sa područja rogatičke mjesne zajednice Borike, ali i više prijatelja udruženja.

SRNA

Povezani članci

Voće i povrće sve manje kupujemo na pijacama

Zbog izuzetno visokih temperatura u Srpskoj za ovo doba godine, ali i bogate ponude zimnice u marketima, tek rijetke domaćice dolaze na pijace kako bi kupile povrće i voće, čija je ponuda uprkos suši izuzetno dobra. Da na tezgama ničega ne manjka, uvjerila se juče i ekipa “Glasa Srpske”. Zanimljivo je i to da su […]

SO Rogatica: Za šest mjeseci deficit 511.461 KM

 Odbornici Skupštine opštine Rogatica usvojili su danas izvještaj o izvršenju opštinskog budžeta za prvih pola godine prema kome je ostvaren deficit od 511.461 KM. Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Tijana Brkić navela je da izvršenje budžeta iznosi 4.843.024 KM, što je 40,70 odsto u odnosu na rebalans i za 15,43 odsto je više u odnosu […]