Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Na Međunarodnom memorijalnom turniru “Miloš Ostojić” više od 800 takmičara

13 Oktobar 2024
1 min.
Na Međunarodnom memorijalnom turniru “Miloš Ostojić” više od 800 takmičara

Međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić” u Istočnom Sarajevu okupio je više od 800 takmičara iz zemalja regiona.


Osim takmičara iz Republike Srpske i Federacije BiH, džudisti su iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Moldavije i Slovenije.

Turnir, koji je održan četvrti put, zajednički su organizovali džudo klubovi “Randori” iz Istočnog Novog Sarajeva i “Sparta” iz Istočne Ilidže.

Miloš Mijanović iz DŽudo kluba “Sparta” rekao je da učešće 810 takmičara pokazuje da je riječ o kvalitetnom sportskom događaju koji iz godine u godinu napreduje i jedan je od najkvalitetnijih u regionu.

DŽudista Nemanja Majdov rekao je novinarima da je njegov prijatelj Miloš Ostojić bio veliki čovjek, humanista i neko ko je mnogo volio sport.

Majdov je poželio da turnir postane tradicionalan i da svake godine okuplja sve više takmičara.

“Cilj nam je da stvorimo velike sportiste, šampione, ali i da živi sjećanje na Miloša”, rekao je Majdov.

Turnir je održan juče u sportskoj dvorani na Trgu Srbija u Istočnom Novom Sarajevu.

Miloš Ostojić iz Istočnog Sarajeva ubijen je 1. januara 2019. godine ispred kluba “Sparta”.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Srpska ponosna na rezultat Marine Kurteš i dosadašnje uspjehe

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas u sjedištu Vlade Srpske u Istočnom Sarajevu vicešampionku svijeta u karateu Marinu Kurteš, kojoj je čestitao na svim do sada postignutim rezultatima i osvojenoj medalji na Svjetskom prvenstvu u karateu u Veneciji u kategoriji mlađih seniorki – U21. Predsjednik Dodik istakao je da je Republika Srpska ponosna […]

Matija Bećković napisao pjesmu o Novaku Đokoviću

Akademik Matija Bećković napisao je, povodom 71. rođendana „Novosti“, pjesmu o Novaku Đokoviću. “Novak Đoković Nasred Gacka Postavljen je video-bim Za čobane koji ostavljaju stada I silaze sa dalekih katuna Da gledaju Novaka Đokovića Odnekud znaju Da se ono Što odavno čekaju Sad zove tenski meč A i ćorav vidi Da tenis nije tenis Da […]