Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Nema nastavka sjednice, bošnjački delegati i dalje blokiraju rad Doma naroda

27 Jun 2024
1 min.
Nema nastavka sjednice, bošnjački delegati i dalje blokiraju rad Doma naroda

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Dragan Čović zaključio je današnju sjednicu zbog nedostatka kvoruma, poručivši Bošnjacima, čiji delegati blokiraju rad ovog doma, da razmisle o svojim potezima, jer se blokira rad svih institucija u BiH.

Čović je konstatovao da su na sjednici prisutna tri delegata iz Kluba srpskog naroda, četiri iz reda hrvatskog, dok predstavnika Kluba Bošnjaka nije bilo.

“Žao mi je što time ulazimo u blokadu od strane Kluba Bošnjaka koja traje već tri mjeseca i nisam siguran kako će to dalje ići”, rekao je Čović.

On je naveo da je moguće da bude zakazana hitna sjednica ovog doma na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti prijedlog budžeta institucija BiH o kojem bi Savjet ministara trebao da raspravlja na današnjoj sjednici.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH trebao je danas da nastavi sjednicu prekinutu 18. marta, kada je Klub delegata bošnjačkog naroda napustio zasjedanje zbog uvrštavanja u dnevni red Prijedloga zakona o Ustavnom sudu delegata Želimira Neškovića.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Unaprijed smišljena prevara, nećemo se povući

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Srnu da je žrijebanje za petog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH unaprijed smišljena prevara, s ciljem da mandat dobije PDP a izgubi Republika Srpska. – Riječ je o najeklatantnijem degradiranju Narodne skupštine Republike Srpske jer je po Ustavu BiH jedino Narodna skupština ta koja bira […]

CIK “izvukla” Vukovića, uprkos odluci Narodne skupštine Republike Srpske

Centralna izborna komisija danas je žrijebanjem, dvije godine nakon opštih izbora, dodijelila mandat u Domu naroda PS BiH iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske kandidatskoj listi PDP-a (Nenad Vuković), uprkos odluci Narodne skupštine Republike Srpske. S obzirom da delegate iz Republike Srpske bira Narodna skupština Republike Srpske, ovim načinom izbora delegata u CIK-u izigrana […]