Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Oblačno sa kišom u većini predjela

20 Juli 2024
2 min.
Oblačno sa kišom u većini predjela

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će u većini predjela biti oblačno sa kišom, dok će vrlo toplo i pretežno sunčano i dalje biti na jugu Hercegovine.


Jutro je na sjeveru i zapadu oblačnije uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, dok je u ostalim predelima i dalje sunčanije i suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom prijepodneva i do sredine dana oblačnost sa padavinama zahvatiće i centralne i istočne predjele, gdje će biti uslova za jače lokalne nepogode uz obilnije padavine i pojavu grada.

Poslije podne i uveče u većini predjela nestabilno uz povremene pljuskove sa grmljavinom, a i dalje će postojati uslovi za lokalne nepogode.

Na jugu Hercegovine ostaje vrlo toplo i pretežno sunčano.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 26 do 33, na jugu do 36, u višim predjelima od 22 stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren vjetar, povremeno u zoni pljuskova i jak, sjevernih smjerova.

Temperatura vazduha izmjerena u 8.00 časova: Gacko 16, Sokolac i Čemerno 17, Han Pijesak i Kalinovik 19, Višegrad, Foča, Mrkonjić Grad, Ribnik, Rudo, Sarajevo i Bihać 20, Srebrenica i Zenica 21, Banjaluka, Bileća i Srbac 22, Prijedor, Doboj i Novi Grad 23, Trebinje 24, Brčko i Tuzla 25, Bijeljina 26 i Neum 27 stepeni Celzijusovih.

SRNA

Povezani članci

Ubijen maloljetni migrant u Bihaću

U sukobu migranata u Bihaću jedno lice je smrtno stradalo, a u toku je potraga za počiniocem, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona /USK/. Prema izvještaju iz policije, sukob više lica dogodio se juče u 18.25 časova na gradskom šetalištu u Borićima, u neposrednoj blizini migrantskog kampa u kojem su smještene osobe iz […]

U Spomen-parku Garavice kod Bihaća postavljena ratna zastava BiH

Ratna zastava BiH postavljena je u Spomen-parku Garavice kod Bihaća, gdje je na najbrutalniji način pobijeno desetine Srba u Drugom svjetskom ratu i gdje će danas biti obilježene 83 godine od ustaškog zločina nad 12.000 Srba, među kojima je bio veliki broj djece. Zastava je na mjestu gdje to nije dozvoljeno, čak ni po federalnim […]