Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Oglasio se Novak Đoković uoči Olimpijskog turnira

25 Juli 2024
1 min.
Oglasio se Novak Đoković uoči Olimpijskog turnira

Novak Đoković oglasio se danas uoči početka Olimpijskog teniskog turnira.

Srpski teniser je istakao da ima privilegiju da peti put bude dio Olimpijskog tima Srbije i da je poseban osjećaj predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama.

– Čast je i zadovoljstvo biti peti put dio srpskog olimpijskog tima. Prvi put sam igrao u Pekingu, to mi je i prva medalja, 2008. Ovo je istorijski najbitniji sportski događaj, znamo kakve su privilegije i odgovornost predstavljati državu i nostiti na grudima natpis svoje zemlje. Imam velike nade i očekivanja, ali je težak tenisku turnir, 64 tenisera se bori za medalju i napeto je jer treba odigrati šest mečeva u devet dana za zlato – rekao je Đoković.

Kaže da mnogi igraju singlove i dublove, ali “predstavljamo svoju državu i to od nas zahtijeva najbolji nastup”.

– Nadam se da ću imati odličan turnir, imao sam dosta uspjeha na Rolan Garosu gdje će se igrati i nadam se da ću naciji donijeti radost medaljom – dodao je Đoković.

RTRS

Povezani članci

Objavljen raspored ABA lige

Novu sezonu ABA lige 20. septembra otvaraju Cibona i Zadar, šampion Crvena zvezda će gostovati Dubaiju dva dana kasnije, dok će Partizan meč prvog kola protiv Borca odigrati tek 25. septembra Cibona će na premijeri sezone dočekati Zadar 20. septembra u 19 sati. Narednog dana, 21. septembra, Split dočekuje Igokeu od 18 sati, a Mornar […]

Održan humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, oboren rekord po broju učesnika

 Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” večeras je osmi put u Istočnom Novom Sarajevu organizovala humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, a sva prikupljena sredstva biće uručena porodici Đurašinović iz Novog Grada. Koordinator sportsko-humanitarnog turnira “Trojka iz bloka” Marko Maunaga izjavio je Srni da će prikupljena sredstva biti dodijeljena Rajku Đurašinoviću, samohranom ocu troje djece, za izgradnju […]