Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Podrška Dodiku i Lukiću pred Sudom BiH (FOTO)

17 Juli 2024
1 min.
Podrška Dodiku i Lukiću pred Sudom BiH (FOTO)

Pred Sudom BiH u toku je okupljanje građana i nosioca javnih funkcija u Republici Srpskoj i na nivou BiH, pred početak ročišta predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću.

Ranije je najavljeno da bi na ovom ročištu odbrana trebalo da počne iznošenje dokaza.

Prihvaćeni su prijedlozi Dodikove odbrane za saslušanje predsjednika Vijeća naroda Srebrenke Golić i generalnog sekretara predsjednika Јelene Pajić Baštinac.

Prihvaćen je i prijedlog Lukićeve odbrane za saslušanje generalnih sekretara Vlade i Parlamenta Srpske Dalibora Panića i Borana Bosančića.

Iz Kabineta predsjednika najavljena je konferencija za novinare u 14.30 časova koju možete pratiti na RTRS,  portalu i Јutjub kanalu.

RTRS

Povezani članci

U Spomen-parku Garavice kod Bihaća postavljena ratna zastava BiH

Ratna zastava BiH postavljena je u Spomen-parku Garavice kod Bihaća, gdje je na najbrutalniji način pobijeno desetine Srba u Drugom svjetskom ratu i gdje će danas biti obilježene 83 godine od ustaškog zločina nad 12.000 Srba, među kojima je bio veliki broj djece. Zastava je na mjestu gdje to nije dozvoljeno, čak ni po federalnim […]

Zemljotres pogodio BiH: Osjetio se u Crnoj Gori i Hrvatskoj

Zemljotres magnitude 3,3 stepena Rihterove skale zatresao je večeras Bosnu i Hercegovinu. Prema preliminarnim podacima Evropsko – mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), epicentar potresa je bio 29 kilometara sjeveroistočno od Bileće, prenosi Klix. Podrhtavanje tla se osjetilo i u susjednoj Crnoj Gori, a građani javljaju da se osjetio i u susjednoj Hrvatskoj. Potresi ovog intenziteta obično […]