Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Rastu vodostaji rijeka u Hrvatskoj, vrhunac talasa za sedam do 10 dana

17 Septembar 2024
1 min.
Rastu vodostaji rijeka u Hrvatskoj, vrhunac talasa za sedam do 10 dana

Rastu vodostaji rijeka u Hrvatskoj, a idućih dana očekuje se dolazak novog vodenog talasa i rast vodostaja Mure, Drave i Dunava.

Vrhunac vodenog talas očekuje za sedam do deset dana, a vodostaj Dunava bi mogao da bude izuzetno visok i uz njega se koncentriše odbrana od poplava, prenosi HRT.

– Vrh vodnog talasa na izlaznom profilu iz Mađarske bi trebao da bude u ponedjeljak, 23. septembra, znači onda bi vjerovatno dan poslije došao na područje Hrvatske. Očekujemo da će vodostaj biti na vodomjeru Batina na nivou 700 centimetara – izjavio je načelnik Centra za odbranu od poplava Hrvatskih voda Mario Spajić.

Kako navodi HRT, prvo na udaru je vikend-naselje Zeleni otok kod Batine, u nebranjenom području, čiji se stanovnici pripremaju i na više vodostaje od prognoziranih.

Tanjug

Povezani članci

Vlada Crne Gore dala saglasnost za podizanje spomenika mitropolitu Amfilohiju

Na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore usvojen je prijedlog ministra kulture i medija Tamare Vujović, i donesena odluka o davanju saglasnosti za izgradnju spomenika mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju Radoviću u Beranama, izjavio je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku Aleksa Bečić. – Spomenik mitropolitu Amfilohiju biće trajni podsjetnik na njegovu snagu, […]

Vučić sa Varheljijem: Informisao sam komesara o zabrinjavajućoj situaciji na KiM

Dobar i otvoren razgovor sa iskrenim prijeteljem Srbije komesarom Oliverom Varheljijem o napretku naše zemlje u procesu pristupnih pregovora sa EU, sprovođenju Reformske agende i implementaciji evropskog Plana rasta za Zapadni Balkan, napisao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu. – Ponovio sam da je Srbija, suštinski i tehnički, spremna za nove korake u pravcu […]