Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Škipina: Pale prijestonica Srpske – zajednički cilj u interesu svih građana

15 Septembar 2024
3 min.
Škipina: Pale prijestonica Srpske – zajednički cilj u interesu svih građana

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina izjavio je da mu je veliko zadovoljstvo što je na današnjem radnom sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka sa područja Sarajevsko-romanijske regije dobio podršku narodnih poslanika za dalji rad na inicijativi “Pale – prijestonica Srpske”, za koju je ranije dobio podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

“Sastanku su prisustvovali svi pozvani narodni poslanici iz SNSD-a, DNS-a i DEMOS-a, osim SDS-a, koji se nije odazvao pozivu. Poslanicima sam predao na usaglašavanje radnu verziju prijedloga zakonskih izmjena koju sam napravio zajedno sa svojim pravnim timom, a čiji je cilj zvanično proglašenje Pala prijestonicom”, naveo je Škipina.

On je u saopštenju naglasio da je dogovoreno da u roku od sedam dana poslanici dostave svoje sugestije da bi napravili najbolja zakonska rješenja za finalizovanje prijedloga zakona o zvaničnom proglašenju Pala prestonicom.

“Vjerujem da smo danas načili prvi korak u realizaciji inicijative za čije je izglasavanje potrebna većina u Narodnoj skupštini. Takođe, nadam se da ćemo u narednim koracima zajedničkom saradnjom izgraditi kvalitetnu i jedinstvenu platformu za ostvarenje ove ideje koja ima potencijal da donese značajne promjene za našu opštinu i cijelu regiju u svim oblastima života”, istakao je Škipina.

On je rekao da je, pokrenuvši ovu inicijativu, otpočetka vjerovao da je ona nadstranačka i da prevazilazi bilo kakve ideološke i uskopartijske razlike i interese.

“Ta ideja kojom želimo da vratimo istorijski značaj našem gradu, u kojem je u teškim okolnostima nastala Republika Srpska, od velike je važnosti za sve građane Pala i cijelu Republiku Srpsku. Zbog toga želim da izrazim zahvalnost narodnim poslanicima koji su se okupili na današnjem sastanku u Palama i koji su prepoznali nadstranački karakter ove ideje. Zahvalan sam i gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću i načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću, koji su svojim prisustvom podržali ovu inicijativu”, naglasio je Škipina.

On je naveo da su se sastali simbolično na Dan srpskog jedinstva i nacionalne zastave, što ga drži u uvjerenju da će zajedno, u sabornosti i slozi, uspjeti da očuvaju interese srpskog naroda u izazovnim vremenima i da obezbijede prosperitetnu budućnost opštini Pale.

Sastanku u zgradi opštine Pale prisustvovali su narodni poslanici: Damjan Škipina /SNSD Pale/, Nikolina Šljivić /DNS Pale/, Predrag Nešić /DNS, Istočno Novo Sarajevo/, Strahinja Bašević /SNSD Sokolac/ i Aco Stanišić /DEMOS Pale/, dok se poslanik SDS-a iz Istočne Ilidže Darko Berjan nije odazvao pozivu.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Pale Boško Jugović. 

Povezani članci

KATIĆ: Nastavljamo sa vizijom da Istočno Novo Sarajevo bude najpoželjnije mjesto za život u zemlji

Jovan Katić (SNSD), aktuelni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, jedini je kandidat za načelnika ove opštine na lokalnim izborima. Iako su iza njega samo četiri godine mandata, čini se da je to bilo dovoljno da ostale stranke procijene da nemaju adekvatnog kandidata koji bi 6. oktobra pokušao da dobije više glasova od Katića. Činjenica da […]

Drugi sajam domaćih proizvoda 29. septembra u Trnovu

Udruženje žena “Trnovke” i opština Trnovo u nedelju, 29. septembra organizuju Drugi sajam domaćih proizvoda “Kad se vrijedne ruke slože”. Svi zainteresovani učesnici mogu se prijaviti na kontakt telefone 065/371-886 i 066/367-091, najkasnije do 25. septembra. Za tri najkreativnija štanda obezbijeđene su nagrade, a planiran je i kulturno- umjetnički program, saopšteno je iz opštine Trnovo. […]