Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Srbin iz Zvečana izašao iz pritvora, osuđen na dvije godine zatvora uslovno

16 Septembar 2024
1 min.
Srbin iz Zvečana izašao iz pritvora, osuđen na dvije godine zatvora uslovno

Srbin Slobodan Miletić oslobođen je iz pritvora i pred Osnovnim sudom u Prištini osuđen na uslovnu kaznu zatvora zbog navodnog napada na službeno lice.

Miletića je sud oslobodio pritvora nakon što je priznao krivicu za “napad na službeno lice” i “učešće u grupi koja čini krivično djelo i huliganstvo” na protestu Srba u maju prošle godine, ispred zgrade lokalne samouprave u Zvečanu.

Prema postignutom sporazumu Miletić je osuđen za “napad na službeno lice” na dvije godine zatvora uslovno, a za optužbu “učešća u grupi koja čini krivično djelo i huliganstvo” kažnjen je novčanom kaznom, javio je RTS.

Miletić je uhapšen 10. maja na administrativnom punktu Jarinje.

Srbi su protestovali u Zvečanu krajem maja prošle godine zbog nasilnog upada prištinske policije u zgradu opštine, nakon čega je došlo i do sukoba sa vojnicima Kfora.

SRNA

Povezani članci

Monstat: Rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori biće objavljeni 15. oktobra

Rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori biće objavljeni 15. oktobra, saopštio je direktor Uprave za statistiku (Monstat) Miroslav Pejović. Pejović je gostujući u Dnevniku TVCG rekao da je softver završen, kao i revizija koda softvera. – Sada je testiranje softvera u toku, a nakon toga slijedi puštanje softvera u produkciju od 1. oktobra. Građani će […]

Đurić: Kurti i njegovi saradnici nemaju namjeru da odustanu od jednostranih poteza

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je, povodom izjave premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da su mjere Beograda za pomoć Srbima na AP KiM donijete iz očaja i da ne doprinose miru, da Kurti i njegovi saradnici ne namjeravaju da odustanu od politike jednostranih poteza i negacije same suštine normalizacije odnosa. – Negativne […]