Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sutra na Jahorini ministarska konferencija o migracijama

18 Septembar 2024
1 min.
Sutra na Jahorini ministarska konferencija o migracijama

 Na Jahorini će sutra početi dvodnevna ministarska konferencija “Sarajevski dijalog o migracijama” posvećena strateškom rješavanju izazova u upravljanju migracijama, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, koje je organizator.


Na konferenciji će se okupiti ministri i direktori policija regiona, predstavnici međunarodnih organizacija i eksperti u oblasti migracija.

Uvodna obraćanja predviđena su u 8.45 časova, a u 9.40 časova planirano je da se novinarima obrate ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić i državni sekretar Švajcarske za migracije Kristine Šraner Burener.

Sarajevski dijalog o migracijama strateška je inicijativa usmjerena na rješavanje složenih migracionih izazova sa kojima se suočavaju BiH i širi region Balkana.

U okviru otvorenog dijaloga koji Ministarstvo bezbjednosti uspješno organizuje već četvrtu godinu podstiče se saradnja, razmjena najboljih praksi i razvoj sveobuhvatnih rješenja za upravljanje migracijama.

Ključne teme četvrte konferencije posvećene su novom Paktu EU u oblasti migracija i njegovim implikacijama na zemlje regiona, regionalnoj saradnji zemalja Balkana u oblasti migracija, saradnji sa Agencijom za evropsku graničnu i obalsku stražu /Fronteks/, borbi protiv trgovine ljudima i krijumčarenja migranata, te unapređenju politika povratka i readmisije.

Konferencija na Jahorini organizovana je uz podršku Vlade Švajcarske.

SRNA

Povezani članci

ATV: Kojić nagrađen za svoja nedjela

Nekim ljudima je politika izgleda nagrada za nedjela i kriminal. Kaže to Mirko Subotić iz Pala, šokiran kada je čuo da Dejan Kojić ponovo ide u izbornu trku. Subotića je Kojić 2015. brutalno fizički napao u sred dana u Istočnom Novom Sarajevu, nakon čega je zbog povreda završio i u bolnici Koševo. Tada je bio […]

Na Jahorini ministarska konferencija o migracijama

Na Jahorini će danas početi dvodnevna ministarska konferencija “Sarajevski dijalog o migracijama” posvećena strateškom rješavanju izazova u upravljanju migracijama. Na konferenciji će se okupiti ministri i direktori policija regiona, predstavnici međunarodnih organizacija i eksperti u oblasti migracija, najavljeno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, koje je organizator. Uvodna obraćanja predviđena su u 8.45 časova, […]