Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Dabru obilježena slava hrama i 101. rođendan jedine srpske stanovnice

14 Juli 2024
1 min.
U Dabru obilježena slava hrama i 101. rođendan jedine srpske stanovnice

Na ostacima Hrama rođenja Svetog Jovana u Dabru u Dalmaciji danas je služena liturgija povodom slave Hrama, Svete velikomučenice Nedelje.


Liturgiju je služio paroh vrlički Lazar Prijić u prisustvu malobrojnih pravoslavnih vjernika, rečeno je Srni u Parohiji vrličkoj.

Jedina srpska stanovnica Dabra jeste starica Milica Stojanac koja prvi put nije mogla da prisustvuje slavi hrama jer je narušenog zdravlja i ima 101 godinu.

Baku Milicu je danas posjetio paroh Prijić i odnio joj prigodne poklone.

SRNA

Povezani članci

Šolc: EU je kompletna samo sa Zapadnim Balkanom kao svojim dijelom

Njemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da je Evropska unija kompletna jedino sa Zapadnim Balkanom kao svojim dijelom, kao i da bi zemlje tog regiona trebalo da preduzmu dalje korake ka zajedničkoj budućnosti. On je na otvaranju samita Berlinski proces koji se održava u Berlinu rekao da “svi znamo koliko je region zapadnog Balkana […]

KFOR odbacio Kurtijev zahtjev za povratak zone bezbjednosti na administrativnoj liniji

Misija KFOR-a u Prištini ne vidi mogućnost obnavljanja kopnene i vazdušne linije bezbjednosti uz administrativnu liniju između centralne Srbijom i AP Kosova i Metohije, što je zatražio premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti. U odgovoru KFOR-a na pitanje prištinske Koha.net, da li je moguće ispuniti Kurtijev zahtev, navodi se da su kopnena i vazdušna […]