Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

U utorak na sceni “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” Dušana Kovačevića

23 Jun 2024
1 min.
U utorak na sceni “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” Dušana Kovačevića

 Prvo gostovanje ansambla Šabačkog pozorišta najavljeno je za utorak, 25. juna, na sceni Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo sa predstavom “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” prema tekstu dramskog pisca Dušana Kovačevića, a u režiji Stevana Bodrože.


“Predstava je, zapravo, jedna velika improvizacija snalažljivog čoveka. Ovo je priča o životu u pozorištu, ali bi se mogla lako desiti u bilo kom drugom okruženju i u drugim životnim uslovima. Sve bi u suštini bilo isto samo bi kostimi bili različiti”, naveo je Kovačević.

Bodroža je naveo da je riječ o kompleksnoj drami, i po svojoj formi i po nizu tema koje obrađuje, a samim tim i po višestrukim porukama koje šalje.

Prema njegovim riječima, jedna od glavnih odlika velikih dramskih djela jeste upravo to da su višeslojna i da reditelj mora da napravi izbor tema koje će “izvući” na površinu.

“Za mene je to bila priča o životu pozorišta i pozorišnih ljudi, životu koji je `mimo sveta`”, kaže Bodroža.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici pozorišta radnim danima od 10.00 do 12.00 i od 18.00 do 21.00 čas po cijeni od 20 KM, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo.

Predstava će biti odigrana u 20.00 časova u Narodnom pozorištu Istočno Sarajevo. /

SRNA

Povezani članci

Vidovdanska povelja Novici Telebaku

Pjesnik Novica Telebak iz Trebinja dobitnik je Vidovdanske povelje za ukupno književno stvaralaštvo, a Dragan Veličković iz Leskovca književne nagrade “Vladimir Nastić”, koje su uručene na “Vidovdanskim književnim susretima” u Sokocu. Umjesto Telebaka, koji nije bio u mogućnosti da dođe u Sokolac, Vidovdansku povelju je preuzeo njegov prijatelj. Telebak je u telefonskoj izjavi Srni rekao […]

Promovisana knjiga “Kazivanje o đedovima” Siniše Mitrića

Knjiga “Kazivanje o đedovima” Siniše Mitrića promovisana je sinoć u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u okviru manifestacije “Principovi dani”. Motivisan željom da se sačuva predanja i autentično kulturno blago srpskog naroda Sarajevskog polja, koji je u prošlom vijeku bio izložen porgomu i progonu sa svojih istorijskih teritorija i vjekovnih ognjišta, Mitrić je evocirao u […]