Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vučić potpisao saglasnost za služenje obaveznog vojnog roka u trajanju od 75 dana

14 Septembar 2024
1 min.
Vučić potpisao saglasnost za služenje obaveznog vojnog roka u trajanju od 75 dana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kao vrhovni komandant i predsjednik Republike potpisao saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana i dodao da vjeruje da će vlada da usvoji tu odluku jer je Srbiji potrebna jaka vojska koja bi mogla da odvrati one koji joj prijete.

– Želim da vjerujem da će Vlada Srbije da usvoji tu odluku. Želim da vjerujem da svi razumijete koliko nam je potrebna jaka vojska, koliko ćemo još morati da kupujemo naoružanja, da pravimo, da stvaramo. Јer nije naša želja da bilo koga napadnemo. Niti ćemo to da činimo. Ali naša želja je da odvratimo sve one koji nam svakoga dana besomučno prijete – rekao je Vučić u obraćanju na ceremonji promovisanja u prve oficirske činove 177 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Vučić je nedavno rekao da država razmatra uvođenje vojnog roka u trajanju od 60+15 dana, koji bi bio obavezan za muškarce, dok bi žene i dalje mogle da služe dobrovoljno.

Sputnjik

Povezani članci

Monstat: Rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori biće objavljeni 15. oktobra

Rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori biće objavljeni 15. oktobra, saopštio je direktor Uprave za statistiku (Monstat) Miroslav Pejović. Pejović je gostujući u Dnevniku TVCG rekao da je softver završen, kao i revizija koda softvera. – Sada je testiranje softvera u toku, a nakon toga slijedi puštanje softvera u produkciju od 1. oktobra. Građani će […]

Đurić: Kurti i njegovi saradnici nemaju namjeru da odustanu od jednostranih poteza

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je, povodom izjave premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da su mjere Beograda za pomoć Srbima na AP KiM donijete iz očaja i da ne doprinose miru, da Kurti i njegovi saradnici ne namjeravaju da odustanu od politike jednostranih poteza i negacije same suštine normalizacije odnosa. – Negativne […]