Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vučić uručio Orden zasluga žandarmu Milošu Jevremoviću

15 Juli 2024
2 min.
Vučić uručio Orden zasluga žandarmu Milošu Jevremoviću

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je u Beogradu Orden zasluga za odbranu i bezbjednost prvog stepena žandarmu Milošu Jevremoviću, koji je ranjen prilikom obezbjeđenja Ambasade Izraela, a u današnjem obraćanju je istakao da je ovo priznanje sa dubokim značenjim i da hrabrost nije samo odlika pojedinca.

“Zato bih želeo da zahvalim porodici, predsedniku, ministru, lekarima. Želim da poručim svima da hrabrost dolazi u mnogim oblicima, hrabrost je u svakom od nas. S verom u Boga, živela Srbija!”, poručio je Jevremović.

Vučić je rekao da je veoma važno za Srbiju da zaustavi promociju nasilja – od onog na ulicama do društvenih mreža.

On je rekao i da to nije lak zadatak i da će Srbija, suočena sa prijetnjama sveopšteg rata u svijetu i terorizma, morati dalje da jača svoje snage bezbjednosti.

“Naši ljudi moraju da budu prisebni, strpljivi, trpeljivi, ozbiljni, odgovorni, veoma dobro obučeni, profesionalni”, naveo je Vučić.

On je dodao da je zadatak da Srbija bude jedna od najbezbjednijih zemalja u svijetu i Evropi, da njene ulice budu sigurne, da sačuva ljude i objekte.

“Naš zadatak je bezbedna i sigurna Srbija. Zato je važno ulagati u budućnost ovih ljudi. A onda da od njih tražimo da izvrše najteže zadatke”, rekao je Vučić.

Vučić, koji je ukazom odlikovao žandarma Miloša Jevremovića Ordenom zasluga za odbranu i bezbjednost prvog stepena, rekao je da je Jevremović žrtva terorizma, a da ta pojava sa sobom nosi određene konsekvence kakve ranije nije.

“Čovek koji je izvršio ovo sličan je onima iz SAD i Evrope. Svi oni imaju nešto zajedničko – misle da su popularni, zvezde. Oni uživaju u svojim zlodelima. Zato nam je bio potreban neko poput Miloša, njegova reakcija je bila visokoprofesionalna”, istakao je Vučić.

Jevremović je teško povrijeđen 29. juna, kada ga je prilikom obezbjeđenja Ambasade Izraela u Beogradu vehabijski terorista konvertit Salahudin Miloš Žujović pogodio samostrelom u vrat, ali je Miloš uspio da ga likvidira.

SRNA

Povezani članci

Odjeci Erdoganove posjete Srbiji: Šta znače sporazumi “zlatnog doba”

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan oijenio je da su zvanični odnosi Ankare i Beograda u zlatnom dobu. Karijerni diplomata Zoran Milivojević smatra da je to dobra vijest. Bojan Stanić iz PKS kaže da će potpisani sporazumi povećati srpski izvoz u Tursku. Vojni analitičar Vlade Radulović kao značajnu ističe i saradnju u namjenskoj industriji, navodeći da […]

Vučić: Posjeta Erdogana doprinosi stabilnosti na Zapadnom Balkanu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Vučić je na Instagramu naveo da je posjeta jednog od najuticajnijih državnika savremenog svijeta, kakav je Erdogan, za Srbiju uvijek velika čast, a posebno u vremenu u kojem je globalna scena obilježena izazovima, kako političkim, tako i ekonomskim, što dodatno naglašava njen […]