Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Čelnici Džudo saveza Srpske prijavljeni tužilaštvu za “izvlačenje” 100.000 KM

25 Juli 2024
1 min.
Čelnici Džudo saveza Srpske prijavljeni tužilaštvu za “izvlačenje” 100.000 KM

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović iz Zvornika i sekretar Saveza Siniša Đukić iz Laktaša prijavljeni su banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su lažnim fakturama izvlačili novac iz ove sportske organizacije i tako nezakonito stekli korist od oko 100.000 KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema našim saznanjima, policija ih sumnjiči da su falsifikovali fakture, koristili iste fiskalne račune za plaćanje preko računa i blagajne.

Kako je rekao izvor blizak istrazi, ove malverzacije otkrivene su tokom kontrole utroška sredstava Saveza u ukupnom iznosu od 800.000 KM.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale, saopšteno je da je protiv Pavlovića i Đukića dostavljen izvještaj tužilaštvu zbog počinjenih krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, te povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

– Prvoprijavljeni O.P. je u svojstvu predsjednika jedne sportske organizacije i drugoprijavljeni S.Đ. u svojstvu generalnog sekretara iste te organizacije, iskoristili su svoj položaj i ovlaštenja na način što su evidentiranjem fiktivnih računa koje su evidentirali u poslovnim knjigama oštetili tu istu sportsku organizaciju, a za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist. Uprava kriminalističke policije nastavlja rad na ovom predmetu-stoji u saopštenju MUP-a Srpske.”

GS

Povezani članci

Objavljen raspored ABA lige

Novu sezonu ABA lige 20. septembra otvaraju Cibona i Zadar, šampion Crvena zvezda će gostovati Dubaiju dva dana kasnije, dok će Partizan meč prvog kola protiv Borca odigrati tek 25. septembra Cibona će na premijeri sezone dočekati Zadar 20. septembra u 19 sati. Narednog dana, 21. septembra, Split dočekuje Igokeu od 18 sati, a Mornar […]

Održan humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, oboren rekord po broju učesnika

 Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” večeras je osmi put u Istočnom Novom Sarajevu organizovala humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, a sva prikupljena sredstva biće uručena porodici Đurašinović iz Novog Grada. Koordinator sportsko-humanitarnog turnira “Trojka iz bloka” Marko Maunaga izjavio je Srni da će prikupljena sredstva biti dodijeljena Rajku Đurašinoviću, samohranom ocu troje djece, za izgradnju […]