Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Čestitke i novčane nagrade zlatnim teniserima i srebrnim odbojkašicama

15 Juli 2024
2 min.
Čestitke i novčane nagrade zlatnim teniserima i srebrnim odbojkašicama

Zlatne tenisere i srebrne odbojkašice Foče sa Međuopštinskih sportskih igara /MOSI/ u Užicu danas je ugostio načelnik opštine Milan Vukadinović i uz čestitke za odlične rezultate, novčano ih nagradio.

Teniseri Foče još jednom su potvrdili da su jedan od najuspješnijih kolektiva u istoriji “Olimpijade tromeđe”, kako se nezvanično naziva ova jedinstvena i najveća smotra amaterskog sporta na Balkanu.

“Ovo je naše sedmo pojavljivanje na MOSI i šesto zlato. Učestvovalo je osam ekipa, imale su mnogo pojačanja iz drugih gradova, dolazili su iz Beograda da nastupaju za Užice, ali mi smo bili superiorni i pokazali zašto smo najbolji”, kaže treniser Foče Srđan Fundup.

Osvajanjem srebra, odbojkašice Foče ponovile su uspjeh sa prošlogodišnjih MOSI. Malo je falilo da se domognu zlata, koje je poslije velike borbe ipak pripalo favorizovanoj ekipi domaćina.

Trener Fočanki Željko Gagović rekao je da rezultati ne nastaju preko noći, već konituniranim radom, velikom posvećenošću svih u Odbojkaškom klubu “Maglić”.

Uspjehu u Užicu doprinijele su i fočanske odbojkašice koje nastupaju za klubove iz Gacka i Goražda.

Fočanski sportisti ističu i da bez podrške opštine ne bi bilo ni ovako dobrih rezultata.

Načelnik Milan Vukadinović kaže da je Foča još jednom pokazala da posjeduje talentovane sportiste i da je pravi rasadnik mladih sportista, te da je lokalna uprava bila u pravu kada se opredijelila da poveća budžetska sredstva za sport.

“Uspjeli su da se ravnaju sa superligašima iz Srbije, oni su ponos Foče, naša budućnost u koju treba da nastavimo da ulažemo”, rekao je Vukadinović.

Rezultati koje su postigli u Užicu, dodao je Vukadinović, pokzatelj su i koliko je važno da svi sportski kolektivi imaju jaku bazu predvođenu kvalitetnim trenerskim kadrom.

Vukadinović je čestitao i ostalim sportistima iz Foče koji su nastupili na MOSI – stonoteniserima, odbojkašima i karatistima, a takođe su osvjetlali obraz svoje opštine osvajanjem četvrtih mjesta.

On je još jednom ponovio da je velika želja Foče da, nakon dugo vremena, bude domaćin MOSI, a da je jedan od uslova moderna atletska staza koju namjerava da izgradi nakon renoviranja pomoćnog stadiona u Donjem Polju.

SRNA

Povezani članci

Objavljen raspored ABA lige

Novu sezonu ABA lige 20. septembra otvaraju Cibona i Zadar, šampion Crvena zvezda će gostovati Dubaiju dva dana kasnije, dok će Partizan meč prvog kola protiv Borca odigrati tek 25. septembra Cibona će na premijeri sezone dočekati Zadar 20. septembra u 19 sati. Narednog dana, 21. septembra, Split dočekuje Igokeu od 18 sati, a Mornar […]

Održan humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, oboren rekord po broju učesnika

 Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” večeras je osmi put u Istočnom Novom Sarajevu organizovala humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, a sva prikupljena sredstva biće uručena porodici Đurašinović iz Novog Grada. Koordinator sportsko-humanitarnog turnira “Trojka iz bloka” Marko Maunaga izjavio je Srni da će prikupljena sredstva biti dodijeljena Rajku Đurašinoviću, samohranom ocu troje djece, za izgradnju […]