Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Srpska nije izolovana od terorizma, ali ima efikasnu policiju

20 Avgust 2024
1 min.
Dodik: Srpska nije izolovana od terorizma, ali ima  efikasnu policiju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska nije izolovana od nemilih događaja poput onog u Nevesinju ali da ima sposobnu policiju i specijalne jedinice koje pravovremenim reagovanjem nisu dozvolile da stanovništvo bude ugroženo.

“Riječ je o teroristi koji je upotrebljavao oružje protiv policije, pucao je i bacio bombe na policiju, nije htio da se preda. Bio je lociran i blokiran, a prilikom razmjene vatre sa policijom i likvidiran”, rekao je Dodik danas u Trebinju.

On je naglasio da je policija Srpske poslala poruku da neće toleristati takve stvari, te je čestitao pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske na uspješno obavljenom zadatku.

“To govori da Republika Srpska ima efikasne državne organe”, istakao je Dodik.

On je ponovio da bi volio da se takva situacija nije ni desila, ali da je zadovoljan radom policije.U mjestu Zovi Do, u opštini Nevesinje, policija je sinoć lišila života lice koje je uz povike “Alahu ekber” otvorilo vatru na policijske službenike koji su opkolili kuću gdje se nalazilo.

To lice je koristilo dvije vrste automatskog i poluautomatskog oružja, a u jednom trenutku aktiviralo je i ručnu bombu, prethodno se oglušivši na pozive policije da se preda. 

SRNA

Povezani članci

Dodik: Tramp je potreban Americi, ali i svijetu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je, povodom drugog pokušaja ubistva američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa, da je on potreban Americi, ali i ostatku svjeta. “Već drugi pokušaj ubistva predsjednika Trampa. Gospodine predsjedniče, čuvajte se, trebate nam da pobijedite! Potreban si Americi, ali i ostatku svjeta”, naveo je Dodik na društvenoj mreži “Iks”. FBI je […]

Rogatica: Uručeno 128 nagrada izlagača

Na 58. Regionalnoj poljoprivrednoj izložbi i sajmu u Rogatici nagrade su uručene za 106 izlagača rasnih grla, krompira i 22 nagrade proizvođačima skorup-kajmaka sa Gornjodrinske i Sarajevsko-romanijske regije. Prema podacima koje je Srna dobila u opštinskom Odjeljenju za upravljanje lokalnim razvojem, privredu i društvene djelatnost, opštine Rogatica na ovom sjamu u oblasti govedarstva učestvovalo je […]