Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

EU i Međunarodna organizacija rada podržavaju rad lokalnog partnerstva za zapošljavanje

18 Septembar 2024
2 min.
EU i Međunarodna organizacija rada podržavaju rad lokalnog partnerstva za zapošljavanje

Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo sutra će održati prvi partnerski sastanak koji će ujedno biti i prvi sastanak Savjeta za zapošljavanje, u okviru projekta “LEP dva” Istočno Sarajevo “Korak do posla”.


Iz Gradske razvojne agencije podsjetili su da je 10. juna ova agencija potpisala ugovor sa Međunarodnom organizacijom rada i time ozvaničila početak implementacije projekta, za koji je predviđeno da traje 21 mjesec.

Cilj projekta je smanjenje nezaposlenosti putem povećanja kvalifikacija nezaposlenih lica, kao i njihova uspješna integracija na tržištu rada, s posebnim fokusom na teže zapošljive kategorije radi stvaranja održivijeg i inkluzivnijeg tržišta rada.

Očekivani ishod projekta je zajednički i kontinuiran rad svih aktera na tržištu rada radi usklađivanja ponude i tražnje na tržištu rada u Istočnom Sarajevu.

Početak sastanka zakazan je za 10.00 časova, a izjave za medije planirane su prije njegovog početka.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Istočno Sarajevo jedno je od 26 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška EU lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – faza dva” /LEP 2/, koji EU finansira sa šest miliona evra, a sprovodi Međunarodna organizacija rada.

Cilj projekta je da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje lica u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

SRNA

Povezani članci

ATV: Kojić nagrađen za svoja nedjela

Nekim ljudima je politika izgleda nagrada za nedjela i kriminal. Kaže to Mirko Subotić iz Pala, šokiran kada je čuo da Dejan Kojić ponovo ide u izbornu trku. Subotića je Kojić 2015. brutalno fizički napao u sred dana u Istočnom Novom Sarajevu, nakon čega je zbog povreda završio i u bolnici Koševo. Tada je bio […]

Na Jahorini ministarska konferencija o migracijama

Na Jahorini će danas početi dvodnevna ministarska konferencija “Sarajevski dijalog o migracijama” posvećena strateškom rješavanju izazova u upravljanju migracijama. Na konferenciji će se okupiti ministri i direktori policija regiona, predstavnici međunarodnih organizacija i eksperti u oblasti migracija, najavljeno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, koje je organizator. Uvodna obraćanja predviđena su u 8.45 časova, […]