Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Iz Foče na MOSI otputovao 41 sportista

10 Juli 2024
2 min.
Iz Foče na MOSI otputovao 41 sportista

Na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/, koje danas počinju u Užicu, Foču će predstavljati 41 sportista.

“Foču će na MOSI-ju predstavljati stonoteniseri, muška i ženska ekipa u odbojci, ženska ekipa u odbojci na pijesku, teniseri i karatisti”, rekao je vođa puta Igor Ćurčić.

Odbojkašice Foče prošle godine su na MOSI-ju u Kolašinu zaustavljene u finalu. I ovaj put se nadaju pobjedničkom postolju, a takmičenje počinju susretom sa Čajetinom.

Uz igračice Odbojkaškog kluba “Maglić”, u ekipi su i dvije Fočanke koje nastupaju za klubove iz Gacka i Goražda – Ivana Radović i Marina Kapuran.

Radovićeva je rekla da je MOSI jedno od najzanimljivijih takmičenja i da će se potruditi da se ne vrate praznih ruku.

Trener stonotenisera Nada Kujundžić kaže da zbog obaveza prvotimaca “Perućice” u Užice idu oslabljeni, ali da očekuju plasman među tri najbolje ekipe.

Fočanske sportiste na MOSI je ispratio načelnik opštine Milan Vukadinović, koji je istakao da su ovo najbolji ambasadori Foče i poželio im mnogo uspjeha.

“Želim im da se okite medaljama i da pokažu da je opština Foča rasadnik najboljih sportista”, dodao je Vukadinović.

Vukadinović je napomenuo da Foča za sport izdvaja ogromna sredstva, te najavio da je plan da pomoćni stadion u Donjem Polju, nakon što ove godine bude renoviran, u narednom periodu dobije atletsku stazu, čime bi se stvorile mogućnosti da se Foča kandiduje za domaćina MOSI.

“Foča to zaslužuje, imamo sve uslove osim atletske staze, koja je neophodna i limitirajući je faktor da budemo dobar domaćin MOSI”, dodao je Vukadinović.

Na 59. MOSI u Užicu učestvuje 29 opština iz Srbije, Crne Gore i BiH. Igre traju do nedjelje, 14. jula, a sve dane takmičenja pratiće i bogat zabavni program.

Na Trgu partizana nastupiće Dejan Petrović i “Big bend”, “Amadeus bend”, Željko Vasić, grupa “Kerber”.

SRNA

Povezani članci

Objavljen raspored ABA lige

Novu sezonu ABA lige 20. septembra otvaraju Cibona i Zadar, šampion Crvena zvezda će gostovati Dubaiju dva dana kasnije, dok će Partizan meč prvog kola protiv Borca odigrati tek 25. septembra Cibona će na premijeri sezone dočekati Zadar 20. septembra u 19 sati. Narednog dana, 21. septembra, Split dočekuje Igokeu od 18 sati, a Mornar […]

Održan humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, oboren rekord po broju učesnika

 Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” večeras je osmi put u Istočnom Novom Sarajevu organizovala humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, a sva prikupljena sredstva biće uručena porodici Đurašinović iz Novog Grada. Koordinator sportsko-humanitarnog turnira “Trojka iz bloka” Marko Maunaga izjavio je Srni da će prikupljena sredstva biti dodijeljena Rajku Đurašinoviću, samohranom ocu troje djece, za izgradnju […]