Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Kuzmić: Na turniru na Jahorini predstavnici više od 20 zemalja

18 Septembar 2024
2 min.
Kuzmić: Na turniru na Jahorini predstavnici više od 20 zemalja

Na Jahorini će 21. i 22. septembra biti održan e-sport turnir, na kojem će uestvovati predstavnici više od 20 zemalja.

Predsjednik e-sport federacije BiH Goran Kuzmić rekao je da će “Nejšn kup baj il” /Nations Cup by EAL/ koji će se održati pod pokroviteljstvom Kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika okupiti takmičare iz Poljska, Srbije, Slovenije, Turske, Hrvatske i drugih zemalja koji će se boriti ta titulu šampiona i nagradni fond od 5.000 evra.

“Takmičenje u planetarno popularnoj video-igri /EA FC24/ obećava odličnu sportsku atmosferu, igra se u formatu dinamičnih fudbalskih mečeva kroz grupni i elimicaoni segment”, rekao je Kuzmić i dodao da turnir organizuje e-sport savez Republike Srpske i e-sport savez BiH uz podršku Evropske e-sport federacije /EEF/.

Kuzmić naglašava da turnir predstavlja više od običnog takmičenja, te da se nada da će biti prekretnica za razvoj sporta u regionu.

“Činjenica da okupljamo veliki broj reprezentacija i da turnir kombinuje najbolje elemente e-sporta – najviši nivo takmičenja uz fer plej i fokus na sportski duh i sistem mečeva koji čini svaki trenutak bitnim, a uz tajbrejkere i mečeve u parovima atraktivnost za publiku će biti osigurana. Sve to u kombinaciji sa odličnom lokacijom publici će omoogućiti da uživa i osjeti pravi naboj i adrenalin sportskog događaja”, naglasio je Kuzmić.

SRNA

Povezani članci

Fudbaleri Crvene zvezde večeras na startu Lige šampiona dočekuju Benfiku

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 18:45 sati na startu Lige šampiona, u novom formatu, dočekuju Benfiku. „Ponosan sam, borili smo se za ovo, željeli smo da budemo sa najboljima i velika nam je čast što ćemo ugostiti velike timove. Rekao sam igračima da je najvažnije da uživaju u ovom novom formatu i ponosno predstavljaju klub, […]

“Zvezdin karavan” stiže u zavičaj Radeta Krunića i Zorana Avramovića

“Zvezdin karavan” u utorak, 24. septembra, dolazi u u Foču, na veliku radost brojnih navijača ovog kluba i to nakon što je ove godine prokrstario širom Republike Srpske. Jedan od organizatora karavana Siniša Božović, koji je u “Crvenoj zvezdi” zadužen za događaje i tradiciju, rekao je Srni da u misiji širenja “zvezdaštva” godinama obilaze gradove […]