Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Lijek Diklofen se povlači iz prometa u Srbiji

05 Septembar 2024
1 min.
Lijek Diklofen se povlači iz prometa u Srbiji

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) saopštio je danas da je povučen iz prometa lijek Diklofen, tablete od 50 miligrama.

Kako se navodi, RFZO je obavještenje o povlačenju dobio od kompanije “Galenika”, a proizvođač je odluku o povlačenju lijeka donio zbog neodgovarajućih rezultata ispitivanja stepena čistoće, prenosi Tanjug.

Povodom te odluke, RFZO ističe da se na listi lijekova nalaze lijekovi drugih proizvođača koji sadrže istu aktivnu supstancu, tako da snabdjevanje tržišta i dostupnost terapije ni na koji način nisu ugroženi.

Nezavisne

Povezani članci

Vremenski uslovi loši u vožnju

Vremenski uslovi jutros su loši za vožnju zbog kiše koja pada u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/, kolovozi su mokri i klizavi, a vidljivost je smanjena, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.Vozače upozoravaju na učestale odrone na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina. Intenzitet saobraćaja pojačan je u gradskim zonama, pa […]

Danas tmurno i kišovito

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ nastavlja se tmurno i kišovito vrijeme uz pojačane udare vjetra u prvom dijelu dana, dok će suvo, samo ponegdje prolaznu kišu, biti u Hercegovini. Padavine će biti češće na istoku i sjeveroistoku, dok se na zapadu i sjeverozapadu očekuje samo povremena kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. […]