Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Majdov suspendovan jer se prekrstio na Olimpijskim igrama

15 Septembar 2024
2 min.
Majdov suspendovan jer se prekrstio na Olimpijskim igrama

Svjetska džudo Federacija suspendovala je na pet mjeseci proslavljenog džudistu Nemanja Majdova zbog toga što se prekrstio pri ulasku na meč na Olimpijskim igrama.

“Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama. Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam htio da se izvinem zbog toga što sam se prekrstio, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti”, napisao je na svom “Fejsbuk” profilu Majdov, koji je džudo reprezentativac Srbije.

On je naveo da je odluku o suspenziji zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa dobio prije 15 dana.

“Gospod mi je dao sve, kako za mene privatno, tako i za moju karijeru, i on je za mene broj jedan i ponosim se time. I to se neće promijeniti ni pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu”, dodao je Majdov.

On je dodao da to za njega lično nije ništa novo, nego samo nova stranica u karijeri i novo životno iskušenje.

“Žao mi je što je tako lijep i težak sport kao što je džudo spao na ovakve stvari”, istakao je Majdov i napomenuo da uz Božiju pomoć ima veliku karijeru, da je osvojio sedam evropskih i tri svjetske medalje.

Evropski i svjetski šampion Majdov poručio je da će odmoriti i vratiti se uz pomoć Gospoda u novi početak i nove pobjede.

SRNA

Povezani članci

Kuzmić: Na turniru na Jahorini predstavnici više od 20 zemalja

Na Jahorini će 21. i 22. septembra biti održan e-sport turnir, na kojem će uestvovati predstavnici više od 20 zemalja. Predsjednik e-sport federacije BiH Goran Kuzmić rekao je da će “Nejšn kup baj il” /Nations Cup by EAL/ koji će se održati pod pokroviteljstvom Kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika okupiti takmičare iz Poljska, Srbije, […]

Јuventus i Aston Vila bolji od Zvezdinih rivala, Јildiz dva puta za istoriju

Fudbaleri Јuventusa savladali su PSV rezultatom 3:1 na startu novog formata Lige šampiona. Istovremeno, Aston Vila je u Bernu savladala Јang Bojs 3:0. PSV i Јang Bojs biće ove sezone rivali Crvenoj zvezdi u elitnom takmičenju. Mladi 19-godišnji Turčin Kenan Јildiz ušao je u istoriju kao strijelac prvog gola u novoj Ligi šampiona, a ujedno […]