Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Napadač porijeklom iz BiH?

05 Septembar 2024
1 min.
Napadač porijeklom iz BiH?

Napadač kojeg su policajci ubili u obračunu kod Generalnog konzulata Izraela u centru Minhena je državljanin Austrije radi se o Bošnjaku porijeklom iz BiH, javio je izraelski portal “Inet njuz”.


U izvještaju se navodi da je napadač, navodno star 18 godina, ušao u NJemačku prije nekoliko dana.

Prema oznakama na registarskim tablicama njegovog automobila, on živi u okolini Salcburga u Austriji.

Portal ističe da on nije od ranije poznat njemačkim bezbjednosnim snagama, ali da je poznat austrijskim bezbjednjacima kao islamista.

NJemački “Bild” takođe je objavio sve navedene informacije, kao i da se radi o muškarcu koji se zove Emrah I.

Obračun se dogodio kod Generalnog konzulata Izraela i Centra za dokumentaciju iz perioda nacističke NJemačke u Minhenu. Prema navodima policije, napadač je bio naoružan puškom sa dugom cijevi.

Vlada NJemačke tvrdi da je Konzulat bio primarna meta.

SRNA

Povezani članci

Otkriveno: Zbog ovih propusta se dogodio atentat na Trampa

Američka obavještajna služba potvrdila je bezbjednosne popuste koji su “omogućili” pokušaj ubistva republikanskog predsjedničkog kandidata SAD Donalda Trampa i otkrila da agenti nikada nisu uputili lokalnu policiju da obezbedi krov zgrade koju je koristio napadač. Zvaničnici, koji su govorili pod uslovom anonimnosti, rekli su da je istraga otkrila da agenti iz sjedišta Tajne službe i […]

Olujno nevrijeme pogodilo Rumuniju, ima poginulih 

Pet osoba stradalo je u olujnom nevremenu koje je pogodilo istočnu Rumuniju. Spasilačke službe borile su se da spasu 95 ljudi u teško pogođenim istočnim okruzima Galati i Vaslui, saopštilo je Odjeljenje za vanredne situacije ne navodeći detalje o načinu smrti preminulih, prenose mediji. Helikopter “Blek hok” raspoređen je u Galati kako bi pomogao u […]