Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Obilježavanje 80 godina od podizanja ustanka na Romaniji

27 Juli 2024
1 min.
Obilježavanje 80 godina od podizanja ustanka na Romaniji

 Na Sokocu će danas biti obilježene 83 godine od podizanja ustanka protiv fašizma na Romaniji, kao i dan ustanka u BiH, najavili su iz Opštinskog odbora Saveza udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata /SUBNOR/ Sokolac.


Programom je predviđeno polaganje vijenaca na spomenik žrtvama fašizma u Podromaniji u 10.00 časova, a na Spomen-kosturnicu u Parku boraca Romanije u 11.00 časova.

Na Spomen-kosturnici upisana su imena 971 pripadnika romanijskih jedinica poginulih u borbi protiv fašizma.

Vojno područje Romanijskog partizanskog odreda u Drugom svjetskom ratu obuhvatalo je područje današnjih opština Han Pijesak, Rogaticu, Pale i Sokolac.

Organizator je najavio da će obilježavanju prisustvovati potomci boraca Romanijskih jedinica, delegacije SUBNOR-a iz susjednih opština i predstavnici javnog života opštine Sokolac.

SRNA

Povezani članci

Jedinstven primjer u Srpskoj: Sve stranke dogovorile fer kampanju i vođenje politike u interesu gradađa Trnova

Političke partije koje izlaze na izbore u opštini Trnovo, SNSD, DNS, PDP i DEMOS danas su, na inicijativu jedinog kandidata za načelnika Miroslava Bjelice (SNSD) održale sastanak i donijele niz zaključaka o vođenju izborne kampanje. Dogovoreno je da naredna kampanja protekne u fer i demokratskom tonu, bez ružnih riječi i medijskih prepucavanja kao i da […]

Škipina, Jugović: Zahvalnost učesnicima tribine i podršci da Pale budu prijestonica Srpske

Inicijator ideje da Pale dobiju status prijestonice poslanik u Narodnoj supštini Republike Srpske Damjan Škipina zahvalio je svim učesnicima, gostima i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku što su podržali ovu inicijativu i učestvovali na današnjoj tribini posvećenoj toj temi. Škipina je rekao da Dodik razumije potrebe građana cijele Republike Srpske. “Prihvatio je ideju da Pale […]