Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

SO Rogatica: Za šest mjeseci deficit 511.461 KM

05 Septembar 2024
2 min.
SO Rogatica: Za šest mjeseci deficit 511.461 KM

 Odbornici Skupštine opštine Rogatica usvojili su danas izvještaj o izvršenju opštinskog budžeta za prvih pola godine prema kome je ostvaren deficit od 511.461 KM.


Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Tijana Brkić navela je da izvršenje budžeta iznosi 4.843.024 KM, što je 40,70 odsto u odnosu na rebalans i za 15,43 odsto je više u odnosu na isti period prethodne godine.

Budžetski rashodi i izdaci su izvršeni 45 odsto u odnosu na rebalans, što je za 20,97 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Ona je u obrazloženju odbornicima navela da su poreski prihodi izvršeni za 48,76 odsto više u odnosu na rebalans, a neporeski za 28,12 odsto u odnosu na rebalans i manji su u odnosu na plan, jer u prvih šest mjeseci nije došlo do uključivanja Doma zdravlja u trezor.

Budžetski izdaci u prvoj polovini godine iznose 5.354.485 KM, što je 45 odsto od planiranih u budžetu za 2024. godinu i za 20,97 odsto su viši u odnosu na izvršenje u istom periodu 2023. godine.

Na današnjoj sjednici usvojena je odluka o zoning planu “Vikend naselje” u okviru Turističkog centra “Borike”.

Ovaj plan je izradio “Urbis centar” iz Banjaluke, a arhitekta Maja Radmanović iz ovog centra je tokom prezentacije naglasila da je zoning planom obuhvaćeno oko 40 hektara zemljišta koje ima turističke i rekreativne vrijednosti i predstavlja zaštićeno područje zbog svojih prirodnih vrijednosti.

Planirana je zona sa individualnim stambenim objektima, hotelski sadržaji, rekreativna i piknik zona sa igralištem, prostor za bungalove, ergelu, ugostiteljske objekte, dječije igralište i Planinarski dom.

“Čitav prostor je zamišljen kao veliki rekreativno-odmorišni i izletnički kompleks u kome ljudi mogu da uživaju u svim tim prorodnim ljepotama koje taj prostor nudi”, rekla je Radmanovićeva.

SRNA

Povezani članci

U Srpskoj rođeno 12 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 12 beba, po šest djevojčica i dječaka, potvrđeno je Srni u porodilištima. Po tri bebe rođene su u porodilištima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, po dvije Bijeljini i Doboju po dvije, a po jedna u Zvorniku i Gradišci. U Banjaluci su rođene dvije djevojčice i jedan […]

Dodik: Srpski narod može da ostvari svoje nacionalne ciljeve

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik večeras je na svečanoj akademiji u Novom Sadu izrazio uvjerenje da srpski narod može da ostvari svoje nacionalne ciljeve ako je jedinstven, slobodan i slobodno ističe svoju zastavu. Dodik je na svečanosti u Srpskom narodnom pozorištu povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave pozdravio okupljene i čestitao im današnji […]