Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Sokolačkim sportistima još četiri medalje

13 Juli 2024
1 min.
Sokolačkim sportistima još četiri medalje

Atletičarka Sara Lučić sa Sokoca osvojila je bronzanu medalju u skoku uvis na 59. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/ u Užicu, a sokolačka ženska ekipa u streljaštvu srebrnu medalju.

Lučićeva je član Atletskog kluba “Glasinac”, reprezentativka i šampion Republike Srpske i BiH i osvajač više medalja na evropskim i balkanskim prvenstvima.

Ekipu opštine Sokolac, koja je jutros osvojila drugo mjesto, u streljaštvu predstavljaju članovi Streljačkog kluba “Glasinac” Ana Pejić, Tamara Maksimović i Marijana Mijatović, a zamjenska takmičarka bila je Tamara Lizdek.

Karatistkinje sportske ekipe opštine Sokolac osvojile su juče dvije medalje na 59. MOSI u Užicu – Isidora Borovčanin zlatnu, a Viktorija Kraljević bronzanu.

Borovčaninova je nastupila u kategoriji seniorke kate pojedinačno u konkureniciji od 25 takmičarki, a Kraljevićeva u kategoriji seniorke do 68 kilograma u borbama pojedinačno.

Prema rasporedu takmičenja, danas će se u okviru 59. MOSI u Užicu održati takmičenja za osobe za invaliditetom, “Para MOSI”, u streljaštvu, šahu, pikadu, atletici i sportskom ribolovu, a sutra je na programu svečano zatvaranje.

SRNA

Povezani članci

Održan humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, oboren rekord po broju učesnika

 Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” večeras je osmi put u Istočnom Novom Sarajevu organizovala humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, a sva prikupljena sredstva biće uručena porodici Đurašinović iz Novog Grada. Koordinator sportsko-humanitarnog turnira “Trojka iz bloka” Marko Maunaga izjavio je Srni da će prikupljena sredstva biti dodijeljena Rajku Đurašinoviću, samohranom ocu troje djece, za izgradnju […]

Nikola Јović igraće u Majamiju i u sezoni 2025/26

Reprezentativac Srbije u košarci Nikola Јović igraće u Majamiju i u sezoni 2025/26, saopštio je danas menadžer Miško Ražnatović. Majami je aktivirao klauzulu u ugovoru po kojoj će Јović u klubu iz NBA lige provesti ukupno četiri sezone. Јović (21) igra na poziciji krilnog centra, u Majami je došao 2022. godine iz Mege. Srpski košarkaš […]