Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

U automobilu napadača na Trampa pronađene eksplozivne naprave

14 Juli 2024
1 min.
U automobilu napadača na Trampa pronađene eksplozivne naprave

Vlasti SAD pronašle su eksplozivne naprave u automobilu osumnjičenog za pokušaj ubistva bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa, prenio je danas Volstrit džurnal, pozivajući se na neimenovane izvore.

Automobil kojim je upravljao osumnjičeni napadač na Trampa, Tomas Metju Kruks, bio je u subotu parkiran u blizini Trampovog predizbornog mitinga u Pensilvaniji.

Prethodno su mediji prenijeli da je oružje koje je napadač koristio pripadalo njegovom ocu.

Tramp je povrijeđen u pucnjavi u subotu u Batleru u Pensilvaniji.

Kako je saopštila američka Tajna služba, naoružani napadač i najmanje jedan posjetilac skupa su ubijeni, a još dvije osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povrijeđene.

Federalni istražni biro saopštio je da je 20-godišnji Tomas Metju Kruks identifikovan kao osumnjičeni u pokušaj ubistva Trampa.

Povezani članci

Ljeto 2024. najtoplije u istoriji

Ljeto 2024. godine oborilo je globalne toplotne rekorde drugu godinu zaredom, zbog čega će vjerovatno biti najtoplije od kada se bilježe podaci, saopštila je danas evropska Kopernikus služba za klimatske promjene (C3S). Kopernikus je počeo da bilježi vremenske prilike 1940, a te dosijee su koristili naučnici kako bi potvrdili da je ljeto na sjevernoj hemisferi […]

Peskov: Moskva protiv rušenja osnova Dejtona i interesa Srba

Moskva se protivi pokušajima rušenja osnova Dejtonskog sporazuma i interesa Srba, istakao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i naglasio kako je teško srpskom narodu u Republici Srpskoj. “Moskva i Beograd imaju isti pogled na pokušaje gaženja temelja koje je postavio Dejton. Situacija se sada zaista pogoršava, a Srbima je veoma teško. Teško je Srbima u […]