Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Osnovnu školu kreću 44 prvačića više nego lani

27 Avgust 2024
1 min.
U Osnovnu školu kreću 44 prvačića više nego lani

 U Osnovnoj školi “Sokolac” sve je spremno za početak nastave u školskoj 2024/2025. godini za oko 830 učenika među kojima i 119 prvačića ili za 44 više nego lani, rekao je Srni direktor ove škole Đorđe Rajić.


On je naveo da su đaci prvaci raspoređeni u pet odjeljenja u centralnoj školi i tri prvačića u područnim školama u Knežini i na Ravnoj Romaniji.

Rajić je naveo da će sokolački osnovci nastavu pratiti u 39 odjeljenja, među kojima dva u područnim školama i jedno odjeljenje djeca sa posebnim potrebama.

Prema njegovim riječima, prijem prvačića sa roditeljima biće organizovan u ponedjeljak, 2. septembra u 10.00 časova u školskoj sali.

Rajić je rekao da će besplatne udžbenike za učenike od prvog do četvrtog razreda i učenike iz višečlanih porodica, odnosno svako treće i naredno dijete koje je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, za niže razrede preuzimati učitelji, a za više roditelji od 2. septembra.

On je dodao da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske obezbijedilo besplatne udžbenike za odlične učenike iz porodica sa četvoro i više djece.

SRNA

Povezani članci

Uhapšen Sarajlija osumnjičen za iznudu

Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo uhapsili su muškarca iz Sarajeva, čiji su inicijali M.S. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iznuda. On je osumnjičen da je krivično djelo počinio u petak, 6. septembra, nad licem sa Pala, saopšteno je danas iz Policijske uprave Istočno Sarajevo. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog […]

U Palama osvanuo bilbord Eleka i Kojića

Jutros je osvanuo bilbord sa slikama Nedeljka Eleka, generalnog direktora “Sarajevo-gasa” Istočno Sarajevo i bivšeg direktora “Vodovoda i kanalizacija” Pale i kandidata za načelnika Dejana Kojića sa porukom “Paljani biraju”. Ono što je zanimljivo da Elek nije kandidat na lokalnim izborima, ali da DEMOS najviše “udara” na njega, jer važi za jednog od najbližih ljudi […]