Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Vujičić: Obustaviti radove na proširenju sarajevskog aerodroma

20 Avgust 2024
2 min.
Vujičić: Obustaviti radove na proširenju sarajevskog aerodroma

Obustava radova na proširenju sarajevskog aerodroma jedino je rješenje da ne bi bili ugroženi stanovnici Istične Ilidže, izjavio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić na protestu građana u Ulici Vasilija Grdžića.

Vujičić je naveo da je ovo problem cijele Istočne Ilidže, navodeći da će u slučaju zatvaranja Ulice Vasilija Grđića, što je izvođač radova i najavio, opština biti podijeljena na dva dijela.

“Sve institucije moraju se uključiti u ovo”, naglasio je Vujičić, te dodao da je obustava radova jedino rješenje bez obzira na sporazum opštine Istočna Ilidža sa aerodromom.

On je dodao da ponuđeni alternativni pravac preko magistralnog puta zbog velike frekvencije saobraćaja nije adekvatan.

“Kada je gužva iz Vojkovića nećete moći lako doći do Kasindola, tako da alternativni pravac neće postojati. Mi moramo zaštititi imovinu, građane i mora se zaustaviti, po meni nelegalan ulazak sarajevskog aerodroma na područje Istočne Ilidže”, rekao je Vujičić okupljenim građanima na protestu.

Prema njegovim riječima, načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović propustio je da pokrene određene stvari i da sada ne može prebacivati odgovornost na druge institucije.

Vujičić je naglasio da nije pokrenuo ovu priču, za pet dana građani ne bi prolazili ovom ulicom, te ponovio da je nedopustivo da sarajevski aerodrom, koji je 100 odsto u vlasništvu Vlade Federacije BiH /FBiH/, obavlja radove na Istočnoj Ilidži.

“Trebalo je da vas načelnik upozna, a pregovori sa sarajevskim aerodromom o eventualnom proširenju traju od 2021. godine”, rekao je Vujičić.

Saglasan je i on da nikada nije utvrđena međuentitetska linija, pojasnivši da FBiH nikada nije htjela da to bude završeno da bi mogli raditi šta hoće.

Odbacio je svaku vrstu političkih i predizbornih insinuacija o ovom pitanju.

Stanovnici Ulice Vasilija Grđića u opštini Istočna Ilidža, koja će biti blokirana zbog izvođenja radova na proširenju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, protestovali su danas da bi izrazili nezadovoljstvo i od nadležnih zatražili da im se izgradi alternativni put.

Ukazano je i na problem koji imaju zbog linije razgraničenja koja nije tačno utvrđena, što stvara dodatne teškoće.

SRNA

Povezani članci

Istočna Ilidža: Ukinut porez na nepokretnost, donesena odluka o neradnoj nedjelji

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža jednoglasno su danas usvojili odluku kojom se fizičkim i pravnim licima na području ove lokalne zajednice uvodi nulta stopa poreza na nepokretnosti. Posebna sjednica sa jednom tačkom dnevnog reda zakazana je na inicijativu odbornika opozicionog SNSD-a i koalicionih partnera, koji su zatražili da se stopa poreza za fizička lica smanji […]

Jugović: Izgradnja toplane vrijedne 10 miliona evra

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da je danas sa ministrom finansija i trezora u Savjetu ministara Srđanom Amidžićem razgovarao o izgradnji toplane u ovoj lokalnoj zajednici, ukupne vrijednosti 10 miliona evra, ističući da će uskoro biti riješena priprema tenderske dokumentacije. Jugović je naveo da je riječ o kapitalnom projektu i da su tri […]