Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Zvezda maksimalna, Grk poručuje: „Stvorićemo tvrđavu sa navijačima“

10 Oktobar 2024
2 min.
Zvezda maksimalna, Grk poručuje: „Stvorićemo tvrđavu sa navijačima“

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos čestitao je svojim košarkašima posle trijumfa nad Baskonijom 78:71 u drugom kolu Evrolige, poručivši da je to recept kako želi da ekipa igra, kao i da će zajedno sa navijačima stvoriti tvrđavu kad Zvezda igra na svom terenu.

Osim uvodnih 4:0 što je imala Baskonija, Crvena zvezde je od preokreta 6:4, pa do samog kraja susreta odigranog u Areni kontrolisala dešavanja na parketu.

To je ono što Grk Sferopulos želi od svojih izabranika.

„Kontrolisali smo utakmicu svih 40 minuta, startovali smo odlično, Baskonija je dobar tim, koji se bori. Pokušavali su da se vrate, ali konstantno smo kontrolisali igru. Igrali smo odličnu odbranu, dozvolili smo im 71 poen. Mislim da je odbrana odradila odličan posao, pogotovo na Hauardu, mislim da smo ga izbacili“, istakao je Sferopulos na konferenciji za medije i dodao:

„Igrali smo kao tim, želim da nastavimo tako. Želim da se zahvalim navijačima na odličnoj atmosferi, pomogli su nam, ovo je prva utakmica kod kuće, osjetili smo energiju”, dodao je grčki stručnjak.

A onda je Grk objasnio šta zapravo želi u bliskoj budućnosti da izgradi sa navijačima Zvezde.

„Zajedno sa njima želim da izgradimo tvrđavu, gdje niko neće moći da pobijedi. Borićemo se za svaku pobjedu kod kuće“, jasan je Janis.

Posle poraza od Splita u ABA ligi, ekipa se vratila na pobjednički kolosijek, a u Evroligi ima maksimalan učinak 2/2.

„Ovo nam je najbolja utakmica do sad, ali ima još mnogo stvari koje treba da unaprijedimo”, naglasio je Zvezdin trener i dodao:

„Mislim da je bilo mnogo bolja utakmica od one u Parizu. Igrali smo kako smo htjeli, generalno imali smo 2-3 minuta kada nismo postigli poene, ali smo dobro odigrali u odbrani. Ovo je način na koji hoću da igramo”, poručio je Sferopulos uz objašnjenje da Nemanju Nedovića nije ‘zaboravio’ u finišu, nego je imao manju povredu.

Sputnjik

Povezani članci

Nadal završio tenisku karijeru

Španski teniser Rafael Nadal objavio je da se povlači na kraju sezone. – Pozdrav svima. Ovdje sam kako bih vas obavijestio da završavam profesionalnu karijeru. Realnost je da su iza mene neke teške godine, posebno posljednje dvije. Mislim da nisam mogao da igram bez limitacija. Ovo je naravno teška odluka, za koju mi je bilo […]

Marina Kurteš u finalu Svjetskog prvenstva U21, u nedelju se bori za zlato

Takmičarka Karate kluba “Slavija” Marina Kurteš plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Veneciji u kategoriji mlađih seniorki U21. Marina se juče odlično borila i redom nanizala pobjede protiv svojih rivalki. Prvo je savladala Keitlin Keli iz Republike Irske 3:0, zatim Marenu Piakuadio Junkosu iz Venecuele 2:1, a onda i Bjeloruskinju Volhu Ramaniuk 1:0. Četvrti […]