Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Crveni meteoalarm za cijelu Srbiju i Crnu Goru

16 Juli 2024
1 min.
Crveni meteoalarm za cijelu Srbiju i Crnu Goru

Crveni meteoalarm na snazi je za cijelu Srbiju i Crnu Goru, gdje se očekuje 41 stepen Celzijusov.

U Srbiji je najavljena dnevna temperatura od 38 stepeni Celzijusovih.

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano i vruće, a poslijepodne će doći do umjerenog razvoja oblačnosti. Više oblaka biće u planinama na sjeveru, pa je ponegdje moguća kratkotrajna nestabilnost, navedeno je na stranici crnogorskog Zavoda za hidrometeorologiju.

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore ističu da visoke temperature nepovoljno utiču na organizam i apeluju na građane da poštuju savjete ljekara i sačuvaju zdravlje.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH do 17. jula na snazi je upozorenje na visoku dnevnu temperaturu vazduha i visoku vrijednost UV indeksa.

Najavljena je dnevna temperatura vazduha između 35 i 42 stepena.

SRNA

Povezani članci

Zemljotres pogodio BiH: Osjetio se u Crnoj Gori i Hrvatskoj

Zemljotres magnitude 3,3 stepena Rihterove skale zatresao je večeras Bosnu i Hercegovinu. Prema preliminarnim podacima Evropsko – mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), epicentar potresa je bio 29 kilometara sjeveroistočno od Bileće, prenosi Klix. Podrhtavanje tla se osjetilo i u susjednoj Crnoj Gori, a građani javljaju da se osjetio i u susjednoj Hrvatskoj. Potresi ovog intenziteta obično […]

Bubić: Sud BiH odgodio pretres protiv predsjednika Srpske za 18. septembar

Goran Bubić, advokat predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, izjavio je Srni da je Sud BiH zbog obaveza predsjedika Republike uvažio zahtjev odbrane i pretres koji je zakazan za 11. septembar odgodio za 18. septembar. Na posljednjem ročištu 28. avgusta sudija Sena Uzunović pročitala je prijedloge narednih i rekla da je planirano da budu održane 11. […]