Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Oduzeta dozvola za rad “Megatrendu” i visokoj školi modernog biznisa

05 Septembar 2024
1 min.
Oduzeta dozvola za rad “Megatrendu” i visokoj školi modernog biznisa

 Visokoškolskoj ustanovi Univerzitet “Megatrend” i Visokoj školi modernog biznisa oduzeta je dozvola za rad, saopštilo je Ministarstvo prosvete Srbije.


U saopštenju se navodi da je Zakonom o visokom obrazovanju propisano da će ministar prosvete na prijedlog Nacionalnog savjeta za visoko obrazovanje u roku od 30 dana od dana prestanka rada ustanove donijeti akt kojim se obezbjeđuje završetak studija studentima Univerziteta “Megatrend”.

Iz Ministarstva su dodali da je propisano da troškove završetka studija u skladu sa uspostavljenim obligacionim odnosima između studenata i visokoškolske ustanove snosi visokoškolska ustanova kojoj je oduzeta dozvola za rad.

Visokoškolska ustanova može podnijeti zahtjev za izdavanje nove dozvole za rad po isteku roka od godinu dana od dana dostavljanja rješenja o oduzimanju dozvole.

Ministarstvo prosvete je donijelo rješenje i o oduzimanju dozvole za rad Visokoj školi modernog biznisa.

SRNA

Povezani članci

Srbin iz Zvečana izašao iz pritvora, osuđen na dvije godine zatvora uslovno

Srbin Slobodan Miletić oslobođen je iz pritvora i pred Osnovnim sudom u Prištini osuđen na uslovnu kaznu zatvora zbog navodnog napada na službeno lice. Miletića je sud oslobodio pritvora nakon što je priznao krivicu za “napad na službeno lice” i “učešće u grupi koja čini krivično djelo i huliganstvo” na protestu Srba u maju prošle […]

Vučić potpisao saglasnost za služenje obaveznog vojnog roka u trajanju od 75 dana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kao vrhovni komandant i predsjednik Republike potpisao saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana i dodao da vjeruje da će vlada da usvoji tu odluku jer je Srbiji potrebna jaka vojska koja bi mogla da odvrati one koji joj prijete. – Želim […]